Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα, έλαβε η αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων που έκλεισαν κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ως ένα από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
 
Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, συμπλήρωσε πως «η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που λαμβάνονται».
 
Ο κ. Ιωάννου τόνισε εκ νέου πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα για την προσωρινή λειτουργία των τεσσάρων οδοφραγμάτων, εξηγώντας ότι πρόκειται για έκτακτά μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Ο ίδιος έλεγχος που γίνεται στα αεροδρόμια οφείλουμε να τον κάνουμε στα οδοφράγματα», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρατείνουν το κλείσιμο οδοφραγμάτων και επαναξιολογούν τα δεδομένα

Ερωτηθείς για το θέμα της αναστολής της λειτουργίας των οδοφραγμάτων, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι η απόφαση συνδεόταν με τον αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού που μπορούσαν να εργαστούν στους ελέγχους στα οδοφράγματα.
 
Όπως είπε, το Υπουργείο ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα για επάνδρωση των οδοφραγμάτων και έλαβε εκδήλωση από μόνον ένα άτομο και στη συνέχεια αποτάθηκε στο προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων για υπερωριακή απασχόληση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
 
«Με το ενδιαφέρον που λήφθηκε ο αριθμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί για τα συγκεκριμένα τρία οδοφράγματα για αυτό πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση», είπε.
 
Είναι μία περίοδος κρίσης και παίρνονται έκτακτα μέτρα, πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ανησυχεί» για την αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων η UNFICYP
 
Εξάλλου, ο κ. Ιωάννου είπε πως μέχρι στιγμής το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής διενήρηγσε εξετάσεις 49 ατόμων μέχρι χθες, χωρίς καμία επιβεβαίωση κρούσματος, ενώ υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες εξετάσεις.
 
Για τις θερμικές κάμερες, ο κ. Ιωάννου είπε ότι εγκαταστάθηκαν μία στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μία στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ προχώρησαν οι διαδικασίες για προσφορές προμήθειας επιπρόσθετων θερμικών καμερών για τοποθέτησή τους στα οδοφράγματα. Σημείωσε όμως η χρήση θερμικών καμερών δεν ενδείκνυται σε ανοιχτούς χώρους παρουσιάζει μεγάλο περιθώριο λάθους, που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.
 
Έτσι προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να μην προχωρήσαμε με τη αγορά των δέκα καμερών, προσθέτοντας εξάλλου πως λόγω των ελλείψεων η παράδοση δεν γινόταν νωρίτερα από τις 10 Απριλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέντε άτομα σε καραντίνα, 40 σε αυτοπεριορισμό-Ελέγχθηκαν πάνω από 1000
 
 

 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις