Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την Εμπορία Προσώπων στο Ανώτατο Δικαστήριο

Το πολύ σοβαρό ζήτημα της εμπορίας προσώπων (Human Trafficking), ήταν το θέμα του ολοήμερου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την πρωτοβουλία και συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κύπρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο σεμινάριο έλαβαν μέρος δικαστές των επαρχιακών και οικογενειακών δικαστηρίων και νομικοί λειτουργοί του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι εμπειρογνώμονες στον τομέα της εμπορίας προσώπων, η οποία αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα και σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων˙ και πλήττει εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως.
 
Με τρόπο διαδραστικό, οι εκπαιδευτές, η Δικαστής Michelle Brewer από την Αγγλία, η Δικαστής Jamie L. Cork και η Εισαγγελέας Laura Provinzino από τις Η.Π.Α παρουσίασαν και ανέλυσαν το θέμα υπό το φως των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συμβάσεων, όπως επίσης και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Ταυτόχρονα ανέπτυξαν το θέμα του “τραύματος”, έκαναν αναφορές και συζητήσεις για τις δικαστικές προκλήσεις και παρουσίασαν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες, εστιάζοντας στην προστασία των θυμάτων της εμπορίας προσώπων.

Δειτε Επισης

Ανακρίθηκαν ως ύποπτοι νυν Ανώτερη Λειτουργός Φυλακών και Αξιωματικός Ασφαλείας-Τους ενέπλεξε κατάδικος, είπε πως τους είδε να μεταφέρουν έγγραφα
Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε ανοικτό χώρο στην Αγία Νάπα
Εντοπίστηκαν πιστόλι και φυσίγγια σε ανοικτό χώρο παρά τον παλαιό δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας
Στο ΤΑΕ Αρχηγείου με τον δικηγόρο του για ανακριτική κατάθεση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης
Συγκλονίζει η ιστορία επτάχρονης-Διαγνώστηκε με σπάνιο καρκίνο, πήγε στο Ισραήλ για θεραπεία και πέθανε σε πυραυλική επίθεση
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε εν κινήσει οχήματα σε Δερύνεια και Πρωταρά
Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση Τραμπ για Ιράν-Δίνει περιθώριο στη διπλωματία, συνάντηση στην Ελβετία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν
Πυρκαγιά σε κυλίνδρους οξυγόνου στον Στρόβολο-Εκκενώθηκε πολυκατοικία