Τα ταχυδρομεία θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα από το εξωτερικό στην Ταϊλάνδη

Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν σήμερα να απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, παρότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι δεν συντρέχουν λόγοι να γίνεται κάτι τέτοιο.
 
Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο έδαφός της σε 47. Μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχει υποκύψει.
 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα δέματα που στέλνονται από το εξωτερικό, όμως η απόφαση για τη απολύμανσή τους είναι ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που υιοθέτησαν οι αρχές της Ταϊλάνδης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.
 
«Τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης θα απολυμαίνουν όλα τα δέματα που φτάνουν από το εξωτερικό», εξήγησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κόρκιζ Νταντσαϊβισίτ.
 
Ο ΠΟΥ σε ανάρτηση στον ιστότοπό του αναφέρει: «Οι άνθρωποι που λαμβάνουν δέματα από την Κίνα δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον νέο κορωνοϊό. Από προηγούμενες αναλύσεις γνωρίζουμε ότι οι κορωνοϊοί δεν επιβιώνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα πάνω στα αντικείμενα, όπως οι επιστολές ή τα δέματα».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ύψους δέκα μέτρων
Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα