Αμμόχωστος, κορωνοϊός και μεταναστευτικό στο μενού του Εθνικού Συμβουλίου

Το θέμα της Αμμοχώστου, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που εφαρμόζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού περιλαμβάνονται στην ατζέντα συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο συνέρχεται στις 10 αύριο το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω της συζήτησης για τον κορωνοϊό, στη συνεδρία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίας,κατά τη διάρκειά της θα υπάρξει ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς σε σχέση με το Κυπριακό και ειδικότερα για τα μέτρα που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως των τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς για το θέμα αυτό.

Επίσης θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, υπό το φως της στάσης της Τουρκίας, των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο και θα υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού.

Ακόμη, κατά τη συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία κ.λπ.

Αναμένεται πως κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακούσει τις εισηγήσεις των κομμάτων επί των θεμάτων αυτών και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Γκουτέρες-Το Κυπριακό στο επίκεντρο
Σε Τούρκους, Ευρωπαίους και Ρώσους ξεπουλούν τις περιουσίες στα κατεχόμενα
Σκέφτεται να εμπλακεί στην πολιτική ο εγγονός του Ραούφ Ντενκτάς
Επαναλαμβάνει εαυτόν ο Τατάρ-«Έκλεισε το κεφάλαιο της ομοσπονδίας»
«Κουρτίζει» τους κατοίκους της Λουρουτζίνας ο Τατάρ-«Τράνζιτ δίοδοι σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν»
Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»
«Δήμαρχος» Κυθρέας –Λουρουτζίνας:«Το οδόφραγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο»
Tέθηκε και το Κυπριακό στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν