BINTEΟ: Επεισόδια με βροχή δακρυγόνων από την Τουρκία στον Έβρο

Διαρκείς προσπάθειες να σπάσουν το φραγμό των ελληνικών δυνάμεων στα ελληνοτουρκική μεθόριο κάνουν εκατοντάδες μετανάστες από νωρίς σήμερα το πρωί, με τη «βοήθεια» της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, αφού εκσφενδονίζουν δακρυγόνα που προέρχονται από το συγκεκριμένο Σώμα, παράλληλα με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
 
Η κατάσταση που είχε ηρεμήσει χθες, πιθανότατα λόγω της παρουσίας της ηγεσίας της ΕΕ στην περιοχή του Έβρου, από νωρίς σήμερα το πρωί, παραμένει έκρυθμη:

Δείτε τον απεσταλμένο του protothema.gr, Παναγιώτη Σαββίδη να περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο:
Δείτε τα δύο βίντεο ντοκουμέντα από τα επεισόδια στον Έβρο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από την ελληνική πλευρά και  δείχνουν την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα. Στα βίντεο φαίνεται καθαρά ότι πρόκειται για την τουρκική αστυνομία.
Την ίδια ώρα, εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας στη συνοριακή γραμμή με την Τουρκία στην περιοχή του βόρειου Έβρου.

Νέοι τεχνητοί φράκτες μεταφέρονται στις Καστανιές για ενίσχυση της διόδου που οδηγεί στην Τουρκία και βρίσκεται στο στόχαστρο των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.
 
Σημεία του φράκτη που τις προηγούμενες ημέρες οι μετανάστες προκάλεσαν ζημιά, με στόχο ν΄ ανοίξουν διόδους προς την ελληνική πλευρά αποκαταστάθηκαν με τοποθέτηση νέων ισχυρών συρματοπλεγμάτων.
 
Τέλος, μέτρα λαμβάνονται και σε διόδους στο αγροτικό δίκτυο της περιοχής, με τοποθέτηση εμποδίων.
 
Τα επεισόδια στον Έβρο, ξεκίνησαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί, με την εκτόξευση χημικών και αντικειμένων κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν και εκείνες με χρήση δακρυγόνων. 
Μεγάλες ομάδες μεταναστών (αποτελούμενες από 200 άτομα) κινούνται σε μία ακτίνα περίπου 1,5 χλμ. προπσαθώντας να κόψουν τον φράχτη.  Κινούνται ουρλιάζοντας, ενώ η ελληνική πλευρά τους φωνάζει στα αγγλικά ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα περάσει κανείς!

Οι Τούρκοι πάντως φέρνουν συνεχώς μετανάστες άπό το πρωί στα σύνορα. Δείτε τη φωτογραφία που δείχνει στο βάθος πόσος κόσμος έχει συγκεντρωθεί:
Δακρυγόνα πέφτουν συνεχώς και από τις δύο πλευρές ενώ η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών είναι ξεκάθαρη με οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά και μεγάλες δυνάμεις να βρίσκονται απέναντι από το φυλάκιο των Καστανιών.

Μετανάστες έβαλαν φωτιά σε σημείο της ελληνικής μεθορίου, ωστόσο αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και την έσβησε. Στο σημείο βρίσκονται και πολλοί δημοσιογράφοι από ξένα μέσα ενημέρωσης
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουν γίνει 26.000 αποτροπές.

Σε άλλο ένα  βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr θα δείτε εθνοφύλακες και ομάδες κατοίκων του Έβρου να συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Δείτε βίντεο: Βίντεο ντοκουμέντο από Έβρο: Η στιγμή που οι Τούρκοι πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά
Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου με πρωτοβουλία του Ισραήλ
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου»
Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
«Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι στην Ελλάδα-Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
«Η καρδιά του θα γίνει αετός»-Δωρίζουν τα όργανα των παιδιών που πνίγηκα στον Άραχνο οι γονείς τους
Στην Ελλάδα το αεροπλάνο του Νετανιάχου-Μετέφερε τον Ισραηλινό πρέσβη
Εγκεφαλικά νεκρά τα δύο παιδιά που έπεσαν στον Άραχθο-Δωρίζουν τα όργανα του ενός ανήλικου
Μάνατζερ ποδοσφαίρου ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από το μετρό στο Σύνταγμα
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις ράγες του Μετρό Συντάγματος