Επιμένει ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας-Καμία διάθεση συμμόρφωσης για μέτρα κατά του κορωνοϊού

Καμία διάθεση συμμόρφωσης με τον παγκόσμιο συναγερμό για την πανδημία του κορωνοϊού δεν δείχνει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Παρά το γεγονός ότι οι νεκροί σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την καταγραφή του πανεπιστημίου Johns Hopkins έχουν ξεπεράσει τους 33.000, ο Λουκασένκο όχι μόνο αγνοεί την τακτική της «κοινωνικής απομάκρυνσης» ως μέτρο προστασίας αλλά φρόντισε να δώσει και το αντίθετο παράδειγμα συμμετέχοντας σε αγώνα χόκει στον πάγο.

Μετά τον αγώνα, μάλιστα, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε για τη συμμετοχή του στον αγώνα ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι το χόκεϊ επί πάγου «είναι το καλύτερο φάρμακο κατά του κορωνοϊού»!

«Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος από το να ζει γονατιστός» πρόσθεσε στις παραληρηματικού τύπου δηλώσεις του ο Λουκασένκο στις οποίες πρόσθεσε: «δεν βλέπω ιούς εδώ. Είδατε εσείς τίποτα ιούς να περιφέρονται; Ούτε κι εγώ».

Είχαν προηγηθεί οι συμβουλές του προς τους Λευκορώσους να πίνουν 50ml βότκας κάθε μέρα για να απομακρύνουν την πιθανότητα προσβολής από τον κορωνοϊό προσθέτοντας στη «συνταγή» του και συχνές επισκέψεις στη σάουνα υποστηρίζοντας ότι μέτρα που έχουν ληφθεί αλλού «είναι τρελά και ψυχωτικά».

Δειτε Επισης

Έντεκα κιλά ναρκωτικών σε μπουρνούζι, καπελάκια basseball και σακάκι εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα-Ενεργά μέτωπα σε Κύθηρα και Μεσσηνία, μετρούν τις πληγές τους Αττική και Εύβοια
Ξεκάθαρο μήνυμα Κυβέρνησης-«Δεν θα επιτρέψουμε στην κατοχή να γίνει κανονικότητα»
Έκκληση Επαρχιακής Διοίκησης να ενημερώσουν όσοι δεν το έπραξαν για να αποζημιωθούν-«Πραγματική τραγωδία»
Τσακίζει κόκκαλα πατέρας δύο ανήλικων που έχασε το σπίτι του στη φονική πυρκαγιά-«Δεν επιάμεντε ούτε ρούχο»
Κατέληξε 63χρονος επτά μήνες μετά από τροχαίο-Είχε παρασυρθεί από φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος
«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανατρέψουμε επιδιώξεις Τουρκίας»
Αυξάνονται τα περιστατικά θερμοπληξίας-Τέσσερις στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση 61χρονος
Στόχος ο εντοπισμός όλων των αγνοουμένων-«Καμία άλλη μάνα να μην χαθεί με τον καημό του παιδιού της»
Υποχωρεί ο καύσωνας, αυξάνεται η υγρασία-Βελτιωμένες οι καιρικές συνθήκες από βδομάδας