Οι βόλτες στα εξοχικά και στα παράλια και τα «συλλαλητήρια» στις υπεραγορές

Έντονος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών σε σχέση με την κατάχρηση στις διακινήσεις που γίνεται από μερίδα πολιτών, οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και δεν έχουν απόκτηση κοινωνική συνείδηση, ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια της μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον Νίκο Νουρή να χαρακτηρίζει την κατάσταση απαράδεκτη.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δικαιολογίες των Κυπρίων στους αστυνομικούς-Από την εξομολόγηση στην... φιλενάδα
 
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Νουρής ανέφερε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία και ήδη οι εμπλεκόμενοι έκαναν κάποιες σκέψεις και συζητήσεις, ως προς τα επιπρόσθετα μέτρα που ενδεχομένως να πρέπει να ληφθούν.

Όπως είπε ο υπουργός, «είμαστε υποχρεωμένοι να αξιολογήσουμε τη κατάσταση και εκεί και όπου χρειάζεται θα πρέπει να πάρουμε μέτρα», καθώς όπως είπε, παρατηρείται μια κλιμάκωση όσο αφορά τις διακινήσεις των πολιτών, «τέτοια που δεν μας ικανοποιεί αλλά μας ανησυχεί».

Σύμφωνα με τον κ. Νουρή, «το τελευταίο τριήμερο είχαμε μια έντονη κινητικότητα με την χρήση των μηνυμάτων. Δυστυχώς παρατηρούμε πως από την Πέμπτη μέχρι τη Κυριακή, όσο αφορά τα μηνύματα, από τις 78 χιλιάδες ανέβηκαν στις 144 και ένας μεγάλος αριθμός έχει χρησιμοποιήσει και τα έντυπα. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση και η ευαισθητοποίηση που ελπίζαμε να υπάρχει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλοι δίνουν μάχη για τη ζωή κι άλλοι μάχη να ξεγελάσουν το σύστημα…

Παράλληλα ανέφερε πως καταγράφηκαν κινήσεις από την Αστυνομία «που ήταν ανεπίτρεπτες», προσθέτοντας πως «ένας μεγάλος αριθμός επέλεξε το Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τα εξοχικά του λες και δεν συμβαίνει τίποτα και βεβαίως αυτό που είναι ανησυχητικό, ενώ την ημέρα του Σαββάτου είχαμε 125 καταγγελίες το βράδυ πήγαμε στις 254».

«Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Είπαμε πως η επιβολή του μέτρου θα διατάρασσε την καθημερινότητα του καθενός αλλά μόνο έτσι θα μπορούσαμε να σπάσουμε την αλυσίδα. Αυτά που συμβαίνουν δεν μας ικανοποιούν και η κατάχρηση που γίνεται θα υποχρεώσει την Κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την κατάσταση», είπε ο κ. Νουρής.

Επιπρόσθετα τόνισε «πως δεν γίνεται να γίνονται δεκάδες περίπατοι στις παραθαλάσσιες περιοχές και δεν γίνεται οι συναθροίσεις στις υπεραγορές να παίρνουν μορφή συλλαλητηρίων, και αυτό φαίνεται πως δεν υπάρχει κοινωνική συνείδηση που αυτό ζητήσαμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λες και ήταν άλλο ένα ωραίο ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο…

Δειτε Επισης

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
Αυτή είναι η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας
Χειροπέδες σε δυο γυναίκες που ξάφριζαν κοσμήματα από οικίες
Νοσηλευτής άφησε ασθενή για επτά ώρες σε αποθήκη νοσοκομείου-Έρευνα από ΟΚΥπΥ
Ενέκρινε τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την εκτροπή του νερού από τον Κούρρη το Υπουργικό
Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί
Πλήγμα από ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο ενός δημοσιογράφου στο Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Αεροδιακομιδή άνδρα από πλοίο με σημαία της Μάλτας-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος»
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Μαθητής κτύπησε οδηγό λεωφορείου με βέργα-Θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία