Ο «ασθενής ένα» της Ιταλίας μολύνθηκε τον Ιανουάριο και έμενε στην Πιατσέντσα

Σύμφωνα με έρευνα της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης RAI, ο "ασθενής ένα" του κορωνοϊού στην Ιταλία δεν είναι ο 38χρονος Ματία από την κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας.
 
Σχεδόν ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο, η έρευνα της Rai υποστηρίζει ότι είχε μολυνθεί ένας ηλικιωμένος από την πόλη Πιατσέντσα του ιταλικού Βορρά και έχασε την ζωή του από μια βαριάς μορφής πνευμονία.
 
Στην κλινική στην οποία εισήχθη, 150 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι, σε σύνολο 250, προεκυψαν έως τώρα θετικοί στον ιό.
 
Σύμφωνα με την δημοσιογραφική αυτή έρευνα, η οποία θα μεταδοθεί απόψε, στις 22 Ιανουαρίου η ιταλική κυβέρνηση είχε δώσει οδηγίες σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να προσέξουν αν υπάρχουν ασθενείς που μπορεί να ήλθαν σε επαφή με την Κίνα ή παρουσιάζουν μορφές πνευμονίας που δεν ανταποκρίνονται σε καμία θεραπεία.
 
Η τελευταία αυτή σύσταση, όμως, είναι πιθανό να μην προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις