Γιατί παρά τα μέτρα της κυβέρνησης της Ιταλίας ο κορωνοϊός «θερίζει»

Τα μέτρα που έχει λάβει η ιταλική κυβέρνηση για να τιθασεύσει την διασπορά του κορωνοϊού δεν φαίνεται ν' αποδίδουν κι ίσως θα πρέπει να αλλάξει την στρατηγική της, ορίζοντας ειδικά κέντρα υποδοχής για να αποκοπούν τα ύποπτα κρούσματα από τις οικογένειές τους, υποστηρίζει σήμερα διαπρεπής επιστήμονας της χώρας.
 
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας Αντρέα Κρισάντι, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital υποστηρίζει πως τα νέα κρούσματα κατά πάσα πιθανότητα είναι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό μέσω της επαφής με μέλη της οικογένειάς τους στα σπίτια τους.
 
Ο ίδιος τόνισε πως αντί να καλούν οι αρχές τον κόσμο με ήπια συμπτώματα να αυτοπεριορίζεται στα σπίτια του, θα πρέπει απεναντίας να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής, ώστε να τους αποκόπτουν από την επαφή με την οικογένειά τους, όπως είχε γίνει και στην Κίνα, όπου η επιδημία είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.
 
«Εάν κάποιος θέσει το ερώτημα, γιατί παρ' όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακόμη διαπιστώνουμε προσβολές, έχουν άραγε θέσει πρώτα το ερώτημα εάν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που νοσούν κατ' οίκον έχουν μεταδώσει τον ιό σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους;» αναρωτήθηκε ο Κρισάντι.
 
«Κατά την άποψή μας, η μετάδοση γίνεται στο σπίτι», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Ο Κρισάντι είχε πρωτοστατήσει στο συντονισμό των μέτρων, με αιχμή του δόρατος τις πρωτογενείς διαγνώσεις , στην περιφέρεια του Βένετο στην αρχή της έξαρσης της επιδημίας στην Ιταλία, βοηθώντας στον εντοπισμό των κρουσμάτων με τρόπο αποτελεσματικότερο από εκείνον που ακολούθησε η Λομβαρδία--όπου ελέγχονταν μόνο τα κρούσματα με βαριά συμπτώματα και μόνο στα νοσοκομεία. Αποτέλεσμα είναι η Λομβαρδία να έχει 6.360 θανάτους, ενώ το Βένετο 392.
 
Πλέον, ο Κρισάντι υποστηρίζει πως μία παρόμοια προσέγγιση όπως αυτή που ακολούθησε το Βένετο θα πρέπει στο εξής να υιοθετήσει όλη η χώρα. « Χρειάζεται να είμαστε πιο επιθετικοί στην διάγνωση της ασθένειας σε ανθρώπους που νοσούν στο σπίτι», δηλώνει, προσθέτοντας «χρειάζεται να πάμε σπίτια τους, να τους ελέγξουμε, να εξετάσουμε και τους οικείους τους, τους φίλους και τους γείτονες και όλοι όσοι διαγνωσθούν θετικοί θα πρέπει να απομακρυνθούν, εάν νοιώθουν ακόμη καλά, σε κέντρα υποδοχής έξω από τις κατοικίες τους».
 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι είχε τονίσει το Σαββατοκύριακο πως ο ταχύς ρυθμός μετάδοσης και ο αριθμός των θανάτων δεν σημαίνει πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναποτελεσματικά: «δίχως τα μέτρα αυτά, θα βλέπαμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς και οι υπηρεσίες υγείας μας θα ήταν σε ακόμη πιο δραματική θέση».
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος 16χρονος για ρίψη κροτίδων εναντίον αστυνομικών
Θέλει να συνδέσει την διαγωγή μαθητών με εξωτερικές δραστηριότητες ο Χαρτσιώτης λόγω νεανικής παραβατικότητας
Εκτός λειτουργίας από το 2022 βρίσκονται δυο κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία-Έληξε το συμβόλαιο της ανάδοχου με την Αστυνομία