Υπό αστυνομικό κλοιό η Σικελία λόγω λεηλασιών σε υπεραγορές

Ένοπλοι αστυνομικοί επιτάχθηκαν στην Σικελία για να προστατεύσουν τις υπεραγορές, εξαιτίας φαινομένων λεηλασίας από κατοίκους που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα απαραίτητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Η κατάσταση στην Ιταλία περιγράφεται ως χειρότερη από τον Β` παγκόσμιο πόλεμο με την οικονομία να παρουσιάζει ύφεση.

Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα La Repubblica, ομάδα πολιτών μπήκε σε υπεραγορά , έκανε τα ψώνια της και απομακρύνθηκε χωρίς να πληρώσει . Σε άλλες πόλεις της Σικελίας, οι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά,  έχουν πιεστεί από τους ντόπιους για να τους δώσουν δωρεάν φαγητό, ανέφερε η Corriere della Sera.

Οι εφημερίδες γράφουν για «κοινωνική ωρολογιακή βόμβα» στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους και η οποία έχει επίσημα καταγράψει 57 θανάτους.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τέσσερις ένοπλους αστυνομικούς να φυλάσσουν μία από τις εισόδους σούπερ μάρκετ του Παλέρμο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte υποσχέθηκε να στείλει κουπόνια φαγητού σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρειώδη.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέες απειλές Γιλμάζ για διώξεις σφετεριστών-«Θα δουν τις συνέπειες αυτού στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου»
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε αποθήκη νηπιαγωγείου στο Τσέρι-Επεκτάθηκε σε πέργολα και αλουμινένια είσοδο
Προστατεύθηκαν δυο κατοικίες από την πυρκαγιά στην Πάφο-Τέθηκε υπό έλεγχο
Σε κινητοποίηση οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τάλας και Κισσόνεργας
Φιντάν: «Δυο κράτη και δυο λαοί στην Κύπρο»
Τριπλός θάνατος στο Ελληνικό-Αντιφάσεις της αποκλειστικής νοσοκόμας, ύποπτη αλλαγή κωδικών και νέα μαρτυρία
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Γιατί είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα του πολέμου Ισραήλ-Ιράν ακόμη και με εμπλοκή των ΗΠΑ
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές