Ο κορωνοϊός μέσα από τα μάτια των παιδιών-«Σε αυτό το κρυφτό δεν θα με βρεις…»
07:05 - 27 Μαρτίου 2020

Πώς ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τον κορωνοϊό
Ένα μεγάλο άγχος για τους γονείς, είναι πως θα εξηγήσουν στα παιδιά τους τι συμβαίνει και για πιο λόγο αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι.
«Πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας γι’ αυτό που συμβαίνει, να μην προσπαθούμε να το κρύψουμε, να μιλάμε με απλά λόγια χωρίς να κινδυνολογούμε και να περνούμε το άγχος και τον πανικό που ενδεχομένως να έχουμε εμείς. Όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί μπορούμε να λέμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά να μην είναι σοκαριστικές για να το φοβίσουμε. Στα πιο μικρά παιδιά πρέπει να μιλάμε με πιο απλά λόγια και πιο λίγες λεπτομέρειες, επειδή έχουν πολύ αυξημένη φαντασία και μπορεί να φοβηθούν και να μην μπορούν να το διαχειριστούν. Επειδή τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά πρέπει να είναι προσεκτικοί οι γονείς. Όταν είναι αγχωμένοι και σοκαρισμένοι μεταδίδουν το φόβο τους στα παιδιά. Είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί ένα παιδί ακόμη και μ' ένα κοίταγμα, ότι ο γονέας του είναι αγχωμένος. Το παιδάκι αντιλαμβάνεται και πράγματα που ενδεχομένως να μην τα είπαν οι γονείς αλλά τα βλέπει τα διαισθάνεται».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Η κ. Θεοδοσίου συμβουλεύει τους γονείς να δημιουργήσουν μια καινούρια καθημερινότητα για τα παιδιά τους, μέχρι να τελειώσει όλο αυτό και επιστρέψουν στα σχολεία.
«Είναι καλό να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια καινούρια ρουτίνα για όλους μας που μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι το πρωινό, προετοιμασία του γεύματος μαζί με τα παιδιά, βοήθεια στις οικιακές εργασίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια κλ.π».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
