Υπερψήφισε τα δέκα Νομοσχέδια η Βουλή-Συνεδριάζει εκ νέου την Κυριακή

Η Ολομέλεια της Βουλής, σε ολιγόλεπτη συνεδρία της ψήφισε, με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος, σε νόμους τα δέκα νομοσχέδια με τα οποία ρυθμίζονται τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Υπέρ των νομοσχεδίων που τέθηκαν σε ενιαία ψηφοφορία ψήφισαν οι 20 παρόντες Βουλευτές των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Εναντίον ψήφισε ο Βουλευτής και Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.
 
Μένουν προς συζήτηση για την αυριανή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και την έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Κυριακή, τα δύο νομοσχέδια που αφορούν τις τράπεζες, δηλαδή τα 2 δις. κρατικής εγγύησης και η αναστολή καταβολής δόσεων, έναντι δανείων.
 
Οι δέκα νόμοι που ψηφίστηκαν είναι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που απαιτείται για την εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης και των μέτρων στήριξης της οικονομίας, των εργαζομένων, των ευάλωτων ομάδων και των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από τη κρίση, οι νόμοι που εξουσιοδοτούν την Υπουργό Εργασίας να προβαίνει στις ρυθμίσεις που υπάγονται στις εξουσίες του Υπουργείου της, οι νόμοι που αφορούν τον ΦΠΑ και τη φορολογία, ο νόμος για διατήρηση στο υφιστάμενο ύψος των εισφορών στο ΓΕΣΥ.

Ψηφίστηκαν επίσης σε νόμο οι τροποποιήσεις στον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο που άπτονται των διαταγμάτων και κανονισμών που εκδίδει ο Υπουργός Υγείας, με βάση τον νόμο αυτό.

Ψηφίστηκαν επίσης σε νόμο οι εξώδικες ρυθμίσεις για παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου και ο νόμος που παρέχει τη δυνατότητα στα όργανα της διοίκησης και των διαφόρων οργανισμών να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων.

Προ ημερησίας διατάξεως, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε σύντομη αναφορά στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις συνθήκες που διέρχεται ο τόπος με την πανδημία και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας και των νεκρών που μετρά ο τόπος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το φρικτό τέλος Ουκρανής δημοσιογράφου από Ρώσους-Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα
Έτοιμος να μπει στην κούρσα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Αναμένουμε να πούμε Χριστός Ανέστη»
LIVE: «Επήα με δύο αερόσακους τζαι ερώτησα ποιες οι διαφορές έμεινε και έβλεπε, είπα του ο αριστερά εσκότωσε τη μιτσιά στο Αυκόρου»
Την Παρασκευή καταθέτει πρόταση για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Ευσταθίου-«Θα ανοίξουμε δρόμο για όλους»
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού