Πρόταση για κοινό κώδικα ενεργειών κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού από Δήμους και Κοινότητες

Εισήγηση προς τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων να εφαρμόσουν έναν κοινό κώδικα διαχείρισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τον κορωνοΐό στο πλαίσιο των σχετικών Διαταγμάτων, υπέβαλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και Συντονιστής του κόμματος στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, Γιώργος Κάρουλλας.

Με επιστολές του προς την Ενωση Δήμων και την ´Ενωση Κοινοτήτων, ο βουλευτής εισηγείται να αναλάβουν συντονιστικό ρόλο καθώς όπως αναφέρει: «είναι αναγκαίο, σε συνέχεια των σχετικών διαταγμάτων, όλες οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν έναν κοινό κώδικα διαχείρισης της κατάστασης στο πλαίσιο που καθορίζουν τα Διατάγματα της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, προς όφελος πάντα του πληθυσμού, είναι αναγκαίο να ενημερωθούν από τις Ενώσεις οι κατά τόπους Αρχές για σειρά μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται. «Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους έτσι να δρουν βοηθητικά και ομοιόμορφα προς τη σχολαστική εφαρμογή των διαταγμάτων», αναφέρει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ.

Ο Γιώργος Κάρουλλας επισημαίνει πως οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην γιγαντιαία προσπάθεια για αντιμετώπιση και αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Μπαχρέιν και Κυπριακή Δημοκρατία προωθούν συνεργασία και διμερείς σχέσεις
Επίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για την διαμαρτυρία στο Προεδρικό-«Εξυπηρετεί ιδεολογικές αγκυλώσεις»
Επανεμφανίστηκε με σφοδρή επίθεση η Πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ-«Ο Σιζόπουλος συνεχίζει την καταστροφική πορεία»
Χρήσιμη χαρακτηρίζει την έκθεση της Ελεγκτικής το Υπουργείο Γεωργίας για το υδατικό-«Προτεραιότητα η μόνιμη επίλυση»
Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για Πρόεδρο του ΕΛΚ ο Χριστοδουλίδης-Βλέπει αρχηγούς κρατών
Πολώνουν το κλίμα οι Τούρκοι-«Οι Έλληνες νομίζουν ότι το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη»
Έστειλαν στην Κιργιζία τον Κουρτουλμούς οι Τούρκοι-Θέλουν να αποτρέψουν άνοιγμα πρεσβείας στη ΚΔ
Ενημέρωσε για την υποβολή υποψηφιοτήτων η ΕΔΕΚ-Στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία