Παιδίατρος του νοσοκομείου Πάφου ένα από τα νέα κρούσματα

Ένα από τα δεκατέσσερα νέα επιβεβαιωμένα  κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα το Υπουργείο Υγείας συνδέεται με το ΓΝ Πάφου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ιωσήφ Μουτήρης που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανέφερε πως το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορά ιατρό του παιδιατρικού τμήματος του ΓΝ Πάφου .
 
Ο κ. Μουτήρης, είπε , πως η ιατρός αποτελεί επαφή της περασμένης εβδομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στους 146 οι ασθενείς-Έκκληση να παραμείνει ο κόσμος στα σπίτια του
 
Συγκεκριμένα ανέφερε πως  η ιατρός της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Πάφου, φέρεται να  ήρθε σε επαφή σε μικρό χώρο με άλλους ιατρούς την περασμένη εβδομάδα που προέρχονταν από τμήματα όπου είχαν σημειωθεί κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς.
 
Ξεκαθάρισε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα που να συνδέεται στο ΓΝ Πάφου, ούτε ανάμεσα στους ασθενείς που νοσηλεύονται, αλλά ούτε και ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου, λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί.
 
Επιπρόσθετα ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης σημείωσε πως άρχισαν εντατικές προετοιμασίες για να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα ειδικός θάλαμος στο Νοσοκομείο Πάφου για σκοπούς διαχείρισης των ύποπτων περιστατικών.
 
Επί τούτου συνέχισε, θα χρησιμοποιηθεί ο παθολογικός θάλαμος ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα αύριο και εντός τους Σαββατοκύριακου, ώστε να λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα με προσωπικό που να απασχολείται αποκλειστικά στον θάλαμο.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Μουτήρης, μετά την αρχική διάγνωση στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που είναι εκτός Νοσοκομείου και συγκεκριμένα δίπλα από το Νοσοκομείο, το ύποπτο περιστατικό θα μεταφέρεται στο θάλαμο για νοσηλεία όπου θα παραμένει εκεί μέχρι την οριστικοποίηση της διάγνωσης.
 
Αν διαγνωσθεί  συνέχισε, με λοίμωξη  κορωνοϊού θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς για διασωλήνωση που είναι τα Νοσοκομεία Λεμεσού και Αμμοχώστου.
 
Ανακοίνωσε δε, πως και η ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου ετοιμάζεται για τέτοιου είδους περιστατικά, με την τοποθέτηση αναπνευστήρα δίπλα από κάθε κλίνη, από τις οκτώ κλίνες που διαθέτει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για αυτό το σκοπό .
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στήνει το κόμμα και ετοιμάζεται για τη μάχη των Βουλευτικών η Δημοκρατική Αλλαγή
Καταδίκη νοσηλευτή που έβαλε κρυφή κάμερα στις συναδέλφους του και κατέγραφε ιδιωτικές στιγμές-«Ταπείνωση, εξευτελισμός και προσβολή»
Σχεδόν στα μισά του δρόμου οι ανακλήσεις οχημάτων-Καθοριστικοί μήνες Μάιος και Ιούνιος για το χρονοδιάγραμμα
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πώς είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Το σενάριο πίσω από την στρατηγική Ευσταθίου, το νομικό παραθυράκι και η αντεπίθεση των διαγραφέντων
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης