Πυρετωδώς εργάζεται το ΙΓΝΚ για τις εξετάσεις-Αυξάνεται η ιχνηλάτηση, αυξάνονται τα κρούσματα

Εν μέρει ικανοποιημένο με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι το Υπουργείο Υγείας, με την εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου να σημειώνει πως οι αριθμοί δείχνουν πως τα μέτρα που έχουν λάβει, έχει αποτελέσματα.
 
Μιλώντας στον Alpha η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε πως τα μέτρα που έχει εφαρμόσει το Υπουργείο είναι στη βάση των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχουν φανεί πως είναι αποτελεσματικά. Όπως ανέφερε η κ. Κυριάκου οι αρμόδιοι εντοπίζουν τα κρούσματα, στη συνέχεια τίθενται σε απομόνωση και μετά γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.  
 
Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός πως υπάρχει μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε όσους έχουν υποβληθεί σε εξέταση, η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας σημείωσε πως όσο αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνονται οι επαφές, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα δείγματα. Τόνισε πως το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου δουλεύει συνεχώς και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να δώσουν στο Υπουργείο λίγο χρόνο.
 
Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που το δείγμα είναι θετικό, τότε ενημερώνεται αμέσως, καθώς είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών τους.
 
Αναφερόμενη στα μέτρα της Κυβέρνησης και την υπακοή των πολιτών, η Μαργαρίτα Κυριάκου σημείωσε πως ο κόσμος φαίνεται να έχει αρχίσει να συμμορφώνεται, καθώς αντιλαμβάνεται την κατάσταση και ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών. Τόνισε πως έχει γίνει αντιληπτό ότι με την υπακοή στα μέτρα, θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Δειτε Επισης

Δριμύ κατηγορώ υποστηρικτών Τυχικού στον Αρχιεπίσκοπο-«Έχετε ήδη και προ της δίκης καταδικάσει τον Μητροπολίτη»
Ανησυχητικές εικόνες από τον Ασπρόκρεμμο-Σμικρύνθηκε σε ένα χρόνο
Δέσμευση έναρξη ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού για Παπαναστασίου-Θα παρέμβει εάν αυξηθούν οι τιμές
Δριμεία επίθεση Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής στο κυπριακό βιβλίο της Μπιενάλε-«Εμπεριέχει παραπλανητικές στρεβλώσεις»
Από φωτοβολταϊκά καλύπτεται το 50% της ζήτησης ρεύματος-Αποσυνδέθηκαν τρεις φορές τον Ιούνιο λόγω μη ζήτησης
Η Κύπρος γιορτάζει τη Δευτέρα του Κατακλυσμού
Κατακλυσμός με τον υδράργυρο στα ύψη-Δείχνει 38 βαθμούς το θερμόμετρο
Μετά τη διαμαρτυρία ξανά στη Βουλή η υπόθεση των φωτοβολταϊκών στο Φρέναρος-Ζητούν παρέμβαση Προέδρου
Πολίτες κλήθηκαν σε τεστ οδήγησης χωρίς αιτία για να είναι σε ισχύ η άδεια τους-Αξιολογήθηκαν 75 άτομα για την ικανότητα τους
«Είχαν έτοιμα τα προσκλητήρια, όμως τους πρόλαβε η εισβολή… Έμειναν εκεί και περιμένουν πενήντα χρόνια»