Οκτώ νέα κρούσματα-Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Όπως δήλωσε ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου:
 
Συγκεκριμένα,
 
-       Δύο άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,
 
-       Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
 
-       Δύο άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132, (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVΕ: Οκτώ νέα κρούσματα, στους 132 οι ασθενείς-Βρέφος στο Μακάρειο

«Να μου επιτρέψετε να επαναλάβω πως ό,τι κτίζουμε τώρα, θα το επωφεληθούμε σύντομα, και το αντίθετο», τόνισε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνση Λευκωσίας ΟΚΥΠΥ.
 
Αυτή τη στιγμή, ένα τρίμηνο βρέφος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε καλή γενική κατάσταση. Αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ανέφερε.
 
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. «Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή», πρόσθεσε ο Δρ. Λοΐζου.
 
«Η δυνατότητα διασωλήνωσης και σωστής υποστήριξης σε ΜΕΘ των ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια είναι αυτή που αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσής τους. Για αυτό και ο αγώνας που γίνεται για να δημιουργηθούν όσο το δυνατό περισσότερες κλίνες εντατικής και να εξοπλιστούν κατάλληλα», τόνισε.
 
Υπέδειξε, ταυτόχρονα, πως είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο προσωπικό μας όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του με όσο το δυνατό περισσότερη ασφάλεια.
 
«Κάτι το οποίο μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη εθελοντική προσφορά δωρεών προς τα νοσοκομεία ειδικά για εξοπλισμούς. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, και είναι γνωστό. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση των απαραιτήτων λόγω της τρομακτικά μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης, σαν αποτέλεσμα της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμια σχεδόν 450,000 κρούσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα. Για αυτό, όπως είπα και χθες χρειαζόμαστε χρόνο. Μένουμε σπίτι, προστατευόμαστε, κερδίζουμε χρόνο», υπογράμμισε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»
Λειτουργούν ιατρεία Ταχείας Διακίνησης στα ΤΑΕΠ των ΓΝ Λευκωσίας και Πάφου-«Λιγότερη αναμονή, περισσότερη φροντίδα»
Επανέρχεται με προτάσεις για επίλυση του υδατικού ο ΔΗΣΥ-«Να μην φτάσουμε στην ημέρα μηδέν»
Υπεράντληση νερού από τα φράγματα, κενά και καθυστερήσεις στη διαχείριση του υδατικού διαπιστώνει η Ελεγκτική
Βροχές και σκόνη στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ανατρέπουν την κατάσταση τα σωματεία για τις οφειλές-Αγωνία για τις τελικές αποφάσεις με φόντο τα κριτήρια