Ερντογάν: Σε δυο-τρεις εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία

Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, διαβεβαίωσε απόψε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους συμπολίτες τους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.
 
"Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο", είπε στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρόεδρος. "Αναχαιτίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά", τόνισε.
 
"Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, «Μείνε στο σπίτι, Τουρκία»", πρόσθεσε ο Ερντογάν.
 
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω του διαδικτύου και της τηλεόρασης.
 
Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Ο Κοτζά είπε σήμερα ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός μετά από ρωσικές επιδρομές drones σε Οδησσό και Κίεβο
Εκτός λειτουργίας το νοσοκομείο Αλ Άμαλ στη Γάζα
Δεκάδες νεκροί κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας στη Γάζα
Πήγαν να πουλήσουν λουλούδια σε 26χρονο στην Αγία Νάπα και τον ξάφρισαν
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
Τα έργα της ΑΗΚ φέρνουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα-Αναμένονται σύντομα στους λογαριασμούς
Δεν έπεισαν τις οργανώσεις οι εισηγήσεις ΥΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση-«Παγιώνουν τις σημερινές καταστάσεις»
Έξι χρόνια ΓεΣΥ-Καινοτομίες, κενά και ανάγκη για υπεύθυνη χρήση από γιατρούς και ασθενείς