Απαγορεύεται η αλλαγή Προσωπικού Ιατρού στο ΓΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας

Την απαγόρευση αλλαγής Προσωπικού Ιατρού αυτή την περίοδο γνωστοποίησε ο ΟΑΥ.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), δεδομένου ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και επειδή θα πρέπει να διαφυλαχτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξυπηρέτηση των δικαιούχων από τους προσωπικούς τους ιατρούς, οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του Κορωνοϊού, ενημερώνει τους πολίτες ότι: (α) Απαγορεύεται η μετακίνηση δικαιούχων μεταξύ καταλόγων προσωπικών ιατρών και (β) Απαγορεύεται διαγραφή δικαιούχου από τον κατάλογο οποιουδήποτε ΠΙ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Οι πιο πάνω οδηγίες, διευκρινίζει, έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και θα διαρκέσουν κατά την διάρκεια της περιόδου κατά την όποια το κράτος εφαρμόζει έκτακτα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας.  «Ο Οργανισμός έχει ήδη καλέσει όλους τους προσωπικούς ιατρούς να μην αποδέχονται αιτήματα εγγραφής στους καταλόγους τους από δικαιούχους που είναι εγγεγραμμένοι σε κατάλογο άλλου προσωπικού ιατρού και έχει απαγορεύσει την διενέργεια διαγραφών από τους καταλόγους», προστίθεται.
 
Με βάση τα πιο πάνω ο Οργανισμός καλεί ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους να μην επιχειρούν αλλαγή προσωπικού ιατρού κατά την παρούσα περίοδο έχοντας υπόψιν ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος να παραμείνουν εκτός καταλόγου προσωπικού ιατρού πράγμα που θα πρέπει να αποφευχθεί.
 
«Επιπλέον, ενημερώνεστε ότι από κοινού το Υπουργείο Υγείας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχουν εκδώσει οδηγίες προς τους προσωπικούς ιατρούς για τον τρόπο διαχείρισης όλων των ασθενών τηλεφωνικώς ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού από ύποπτα περιστατικά. Ως εκ τούτου, επισημαίνεται ότι ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακολουθούν τις οδηγίες των προσωπικών τους ιατρών», τονίζει ο ΟΑΥ.
 
Σε περίπτωση που δικαιούχος δεν έχει ανταπόκριση είτε από τον προσωπικό του ιατρό ή από τον αντικαταστάτη του οφείλει να ενημερώσει τον Οργανισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdavailability@hio.org.cy ώστε να τύχει άμεσου χειρισμού από τον Οργανισμό.
 
«Αναμένεται από όλους τους δικαιούχους η πιστή εφαρμογή των πιο πάνω εφόσον η επιτυχής διαχείριση της έκτακτης κατάστασης εξαρτάται από ΟΛΟΥΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θλίψη στην ιατρική κοινότητα... Έφυγε από τη ζωή ο δρ. Άλκης Πιερίδης σε ηλικία 81 ετών
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο