Στους 20 οι νεκροί στην Ελλάδα-Διαγνώστηκαν άλλα 48 κρούσματα

Στους 20 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (24/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο είναι 48 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 743.
 
Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε πως πλέον όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν από ένα τουλάχιστον κρούσμα, ενώ έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιάζει ο ασθενής στο αρχικό στάδιο της νόσου. Ανέφερε μάλιστα ότι η απώλεια όσφρησης ενδέχεται να είναι σύμπτωμα κορωνοϊού, στοιχείο που είναι «φρέσκο» στην επιστημονική κοινότητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τους 19 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα-Κατέληξαν δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στο «Σωτηρία»
 
Για μια ακόμη φορά, ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές στους πολίτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει «αν πλένετε συχνά τα χέρια σας και να κρατάτε απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από τους άλλους». «Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και δεν φοβάται κανέναν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 743.
 
Συνολικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχουμε ήδη 20 νεκρούς (όλοι με κάποιο υποκείμενο νόσημα και ένας ηλικιωμένος) ενώ διασωληνωμένοι είναι 45 πολίτες και 32 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο.
 
Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν αυξήθηκαν σε μία ημέρα οι διασωληνωμένοι αλλά πρόκειται για στοιχεία που έφτασαν στον ΕΟΔΥ την Τρίτη.
 
Πηγή: Έθνος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τους δύο νεκρούς και τα οκτώ νέα κρούσματα

Δειτε Επισης

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Ωρωπό-Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι, απομακρύνθηκαν πολίτες από 35 σπίτια
Η πρώτη δήλωση της μητέρας της Μουρτζούκου μετά τη σύλληψή της-«Δεν περίμενα να έχει πειράξει τα παιδιά της»
Δικηγόρος Ειρήνη Μουρτζούκου: Αυτά που θα πει στην απολογία της θα προκαλέσουν σοκ
Προσωρινή δικαίωση για την Καϊλή-Αίρεται «μπλόκο» σε πρόσβασή της σε έγγραφα
Ξέσπασε σε κλάματα ο γιατρός που παρέλαβε νεκρό τον μικρό Παναγιωτάκη-«Με λοιδόρησαν, με κορόιδεψαν και με είπαν δολοφόνο»
Το μεταμεσονύκτιο τηλεφώνημα της Ειρήνης Μουρτζούκου που ήταν αφετηρία της ομολογίας της
«Αδίστακτη δράση, έφραξε τις αναπνευστικές οδούς»-Τι αναφέρει το κατηγορητήριο της Ειρήνης Μουρτζούκου
ΒΙΝΤΕΟ: Στον ανακριτή η Μουρτζούκου, οργή στην Πάτρα-«Ντροπή», «σίχαμα», «φόνισσα» φώναζε ο κόσμος
Πώς οδηγήθηκε στην ομολογία η Μουρτζούκου-«Το μετάνιωνα και μετά το ξανάκανα, το δεύτερο παιδί το σκότωσα κατά λάθος»
Ξεσπούν οι γονείς του 21χρονου OYKα που πέθανε σε άσκηση-«Το παιδί μας δολοφονήθηκε από καψόνι στην πισίνα»