Τέλος σε λαμπρατζιές και βόλτες σε δημόσιους χώρους-Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται

Τον εκνευρισμό της Κυβέρνησης προκάλεσε μερίδα πολιτών, η οποία προκλητικά αγνοεί τις οδηγίες για περιορισμό, προβαίνοντας σε αχρείαστες συναθροίσεις και μετακινήσεις. Οι εικόνες από «εκδρομές» εν μέσω περιορισμού ήταν αρκούντως κατατοπιστικές για την στάση που τηρούν ορισμένοι.
 
Ως απάντηση σε αυτούς που δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη σοβαρότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι από αύριο, μέχρι και τις 13 Απριλίου, κλείνουν όλα τα πάρκα, οι παιδότοποι, οι ανοιχτοί χώροι αθλήσεως και οι δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, συμπεριλαμβανομένων των πλατειών, των εκδρομικών χώρων, των φραγμάτων, των παραλιών και των μαρίνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στη μάχη κατά του κορωνοϊού με φουλ επίθεση η Κυβέρνηση
 
Τέλος μπαίνει, επίσης, στις λαϊκές αγορές, παζαράκια και πλανοδιοπώληση.
 
Σε ένα μέτρο που στοχεύει απευθείας στην απείθαρχη νεολαία, απαγορεύτηκε, επίσης, το έθιμο της λαμπρατζιάς, με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας και των υλικών που έχουν συγκεντρωθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα 7+3 μέτρα που ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης

Την ίδια στιγμή, απαγορεύεται, πλέον, η προσέλευση των πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση κυκλοφορίας-Σε ισχύ από αύριο το απόγευμα
 
«Θέλω να καταστήσω σαφές πως η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη για όσους παραβούν ή παρέβησαν τα μέχρι σήμερα εκδοθέντα διατάγματα της Πολιτείας», τόνισε ο Πρόεδρος.  
 
Πέραν των όποιων άλλων ποινικών ευθυνών, στους παραβάτες θα επιβάλλεται εξώδικη ποινή, ύψους 150 ευρώ.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
Iδιαίτερα σημαντική για Κύπρο η Στρατηγική ΕΕ για Ανθεκτικότητα Υδάτων
Καλοκαιρινή καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καμία ανησυχία στην Κύπρο από τη μετάλλαξη δότη σπέρματος στο Βέλγιο-Πώς λειτουργεί το σύστημα ελέγχου
Προηγείται η ανακουφιστική φροντίδα πριν την ευθανασία-Η ανάγκη για θεσμοθέτηση και ισότιμη πρόσβαση
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο
Σε συμμετοχή όλων για επίλυση του υδατικού καλεί η Παναγιώτου