Με διάγγελμα θα ανακοινώσει τους νέους περιορισμούς ο Μητσοτάκης

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες ο κρατικός μηχανισμός στην Ελλάδα, προκειμένου να εφαρμοστεί η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, με διάγγελμα Μητσοτάκη. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης από τις πρωινές κιόλας ώρες, καθώς μελετώνται ήδη διαφορετικές εκδοχές και επιτελικά σχέδια, με τα σώματα ασφαλείας να βρίσκονται στην άλλη άκρη της γραμμής των κυβερνητικών τηλεφώνων.
 
Οδηγίες λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά και ενώ οι εικόνες μαζικών «εξορμήσεων» συνεχίστηκαν και σήμερα, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας η Ελλάδα-Αναμένονται ανακοινώσεις

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες θα δηλώνουν με SMS σε συγκεκριμένο αριθμό το πού θα κατευθύνονται. Το σύστημα θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιλογές - εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.α. - τις οποίες θα επιλέγει ο πολίτης.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.
 
Όσον αφορά τους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες από το εξωτερικό υπάρχουν σκέψεις για να τους βάζουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.
 
Ήδη η διακοπή της κυκλοφορίας στη Βάρκιζα, το Καβούρι, αλλά και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη στενεύει κι άλλο τον κλοιό των μέτρων, με το Μέγαρο Μαξίμου να μετρά αντίστροφα για να πατήσει το κουμπί του lockdown σε κάθε μορφή κυκλοφορίας. Από το μετρο δεν φαίνεται να εξαιρούνται ούτε τα αεροδρόμια, καθώς η άφιξη Ελλήνων του εξωτερικού συνοδεύθηκε σε πολλές περιπτώσεις από την παρουσία του κορονοϊού στις αποσκευές τους.
 
Επίσης ένα έντυπο καλούνται να συμπληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν, στο πλαίσιο των νέων μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού.
 
Πρόκειται για το ακόλουθο:

 
Πηγές: Πρώτο Θέμα/iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία στην Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη
Ολόκληρο οπλοστάσιο εντπίστηκε σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας
Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη-Ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε νεκρό στην οικία του
Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Αποκλεισμό Κασσελάκη θέλουν οι «87»
Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο στη Νίκαια
Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας για τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Μπάλντοκ
Πέθανε η Αθηνά Μαρτίνου σε ηλικία 97 ετών-Η ισχυρή γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Ώρα μηδέν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Αποφασισμένοι οι 87 να θέσουν τον Κασσελάκη εκτός κούρσας
Η δράση της σπείρας εφοριακών στην Κέρκυρα-Οι περιπτώσεις εκβιασμού, ζήτησε μέχρι 50.000 ευρώ
Διασώθηκαν 34 μετανάστες νότια της Κρήτης