Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό το 9% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία

Συνολικά, 4.826 εργαζόμενοι στην Υγεία στην Ιταλία, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ενημέρωση του Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας, την Κυριακή.
 
Αυτό σημαίνει πως περίπου 9% των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Την ίδια ώρα, η Εθνική Ομοσπονδία Χειρουργών και Οδοντιάτρων της Ιταλίας κάνει λόγο, σύμφωνα με το CNN, για ρεκόρ γιατρών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά και θανάτων από την ασθένεια Covid-19 που αυτός προκαλεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εφιάλτης δίχως τέλος στην Ιταλία-Ακόμη 651 νεκροί
 
Μόνο στη Λομβαρδία, ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 360 σε μια ημέρα για να ξεπεράσει τους 3.450, σύμφωνα με πηγή που μίλησε σήμερα στο Reuters.
 
Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία γιατρών της Ιταλία αναφέρει πως 18 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 11 Μαρτίου. Από αυτούς, 15 βρίσκονταν στην Λομβραρδία, την επαρχία στη βόρια Ιταλία που επλήγη περισσότερο από την πανδημία.
 
Στο αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρεται πως δεν είναι ξεκάθαρο αν όλοι οι θανόντες ασχολούνταν άμεσα με την πανδημία του κορωνοϊού. Μεταξύ των νεκρών και ο 57χρονος Μαρτσέλο Νατάλι, ο οποίος φέρεται να επικρίνει από την αρχή την αντίδραση της κυβέρνησης στην Ιταλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Στις 19 Μαρτίου, ανακοινώθηκε ο θάνατος του 67χρονου Φραντσέσκο Φολτράνι, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα στην Ιταλία ήρθε σε επαφή με οίκο ευγηρίας, όπου πλήθος ηλικιωμένων φαίνεται πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό.
 
Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Φόβοι για ρωσική επίθεση στην Ευρώπη-Η Γερμανία σχεδιάζει επέκταση των καταφυγίων
Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Τουλάχιστον 36 Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά κοντά σε κέντρο διανομής βοήθειας της Γάζας
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Παζαρεύει ο Χαφτάρ με το τουρκολιβυκό μνημόνιο-Ούτε το εγκρίνει, ούτε το απορρίπτει
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε ραδιοφωνικό στούντιο τη στιγμή του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ στη Χιλή