Μαθήματα από σπίτι για τους φοιτητές-Σε εφαρμογή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μαθήματα από την άνεση του σπιτιού τους κάνουν οι φοιτητές, αφού τα Πανεπιστήμια μπορεί να ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο δεν σταμάτησαν τα μαθήματα.
 
Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να ανασταλεί η φοίτηση σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και των τριών βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά, μέχρι και τις 10 του Απρίλη, όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου, ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Παρά το γεγονός ότι αναστάληκε η λειτουργία τους και οι φοιτητές δεν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aυτά είναι τα τρία μέτρα της Κυβέρνησης για να σπάσει την αλυσίδα της εξάπλωσης του κορωνοϊού
 
Από την περασμένη Δευτέρα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, έχουν θέσει σε εφαρμογή την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και άρχισαν τα μαθήματα μέσω διαδικτύου, με τους φοιτητές και τους καθηγητές τους να κάνουν το μάθημα στην άνεση των σπιτιών τους.
 
Η χρήση των τεχνολογικών μέσων βοηθά αρκετά στην εκπαίδευση, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από το ακαδημαϊκό έτος , ενώ από την αρχή της εβδομάδας έχει ξεκινήσει και η ενημέρωση των εκπαιδευτικών των άλλων δύο βαθμίδων, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα σύντομα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βράζουν μαθητές και γονείς-Επιστρέφουν μετά το Πάσχα στα σχολεία
 
Αυτό που προκαλεί ερωτήσεις είναι η αξιολόγηση των φοιτητών στο τέλος της χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν οι εξετάσεις με ηλεκτρονική επίβλεψη, ωστόσο πιθανό σενάριο είναι να αλλάξει το σύστημα της αξιολόγησης και να γίνει μέσω συνολικού project, ώστε να υπάρχει διαφάνεια για όλους τους φοιτητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Έστειλε μήνυμα ενότητας για την ΕΔΕΚ από την κάλπη ο Αναστασίου-«Καλώ σε πλήρη συστράτευση»
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονης από τη Βρετανία-Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και εξαφανίστηκε (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 17χρονος στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Champions League-Μαχαιρώθηκε στο στήθος
Μυστήριο με την πρόταση εκεχειρίας του Γουϊτκοφ-Άλλα λέει η Χαμάς και άλλα το Ισράηλ
ΒΙΝΤΕΟ: Κατέρρευσε και δεύτερη γέφυρα στη Ρωσία-Υπόνοιες για δολιοφθορά
Δέκα νεκροί και εκατό τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στο κέντρο βοήθειας στη Γάζα
Το 48ωρο θρίλερ για τη Μονή Σινά που δοκίμασε τις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις
Καταγγελία για ομοφοβικό επεισόδιο στο pride της Θεσσαλονίκης-Δείχνουν ως θύτες Κύπριους μαθητές
Κενά στο νόμο για επικοινωνία βρεφοπαιδοκομικών με γονείς σε περίπτωση απουσίας-Προωθούνται αλλαγές
Όχημα παρέσυρε και σκότωσε ανθοπώλη την ώρα που ετοίμαζε στολισμό για γάμο στην Ελλάδα