Φόβοι για την εξάπλωση του ιού, πήγαινε κανονικά στη δουλειά του ο αστυνομικός

Φόβους για την εξάπλωση του ιού στις τάξεις της Αστυνομίας, φέρνει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ο οποίος είναι αξιωματικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αστυνομία

Η Αστυνομία, είναι από τις υπηρεσίες που αριθμεί πάνω από πέντε χιλιάδες μέλη και το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στις τάξεις της, μόνο πανικό μπορεί να προκαλεί, τόσο στην ηγεσία της δύναμης, όσο και στις αρμόδιες αρχές.
 
Το γεγονός μάλιστα ότι ο αξιωματικός υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, που είναι ένα καίριο τμήμα της Αστυνομίας, αφού χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις, καθώς και το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί κι άλλα μέλη, πονοκεφαλιάζει τις Αρχές, οι οποίες δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το σενάριο να αποδεκατίσει το εν λόγω Τμήμα.
 
Για το λόγo αυτό, η ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για απολύμανση των χώρων που βρισκόταν ο αξιωματικός, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού.
 
Σημειώνεται ότι, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπηρετεί και η ηγεσία της δύναμης, αλλά και πολλά μέλη, γεγονός που επίσης πονοκεφαλιάζει τις Αρχές. Για το λόγo αυτό γίνονται σκέψεις για μέχρι και απομάκρυνση προσωπικού από το χώρο.
 
Κανονικά στο Αρχηγείο μέχρι την Τρίτη
Τονίζεται πως ο αξιωματικός πήγαινε στη δουλειά του κανονικά μέχρι την Τρίτη, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την Τετάρτη, οι γονείς του που είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα, βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό. Αφού έδωσε δείγμα, τα αποτελέσματα του ήταν και αυτού θετικό.
 
Ως εκ τούτου, άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του αξιωματικού, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσοι αστυνομικοί θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό, μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων τους.
 
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι, «δυστυχώς, τα μέλη μας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα».
 
Φυσικά, σημείωσε, «για μας είναι δύσκολο, γιατί σκοπός μας ήταν όσο το δυνατόν να μείνουμε αλώβητοι από αυτό τον ιό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία όσο το δυνατόν καλύτερα».
 
«Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι μεγάλο χτύπημα γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και οι πλείστοι πιθανόν να ήταν αστυνομικοί», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αναγνώρισε καταζητούμενο και προχώρησε σε σύλληψή του
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Κατάφεραν να εξαπατήσουν εταιρεία στη Λεμεσό και να αποσπάσουν πάνω από 640 χιλ. ευρώ
Καταγγελίες ΤΟΜ για παράνομη μεταφορά επιβατών από αεροδρόμιο Λάρνακας και λιμάνι Λεμεσού
Παριστάνουν λειτουργούς κυβερνητικών υπηρεσιών και εξαπατούν πολίτες
Κλείνουν απόψε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λεμεσού-Πάφου για εργασίες
Eurostat: Αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στην Κύπρο
Ανέτρεψε τα δεδομένα της Αστυνομίας η νεκροτομή στον Μιχαηλίδη-Δεν προκύπτουν κακώσεις που να δικαιολογούν τον θάνατο του
Ηλεκτρονικά μηνύματα στη δίκη Al Jazeera-Ενστάσεις από υπεράσπιση και αναφορές σε Σαββίδη-Αγγελίδη