Το Ευρωκοινοβούλιο αναστέλλει τις επισκέψεις για τρεις εβδομάδες λόγω κορωνοϊού

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες όλες τις επισκέψεις εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχεται 700.000 επισκέπτες τον χρόνο, είπε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρός το Νταβίντ Σασόλι, υπογραμμίζοντας τη σημασία των «μέτρων πρόληψης».

Αντιθέτως, η συνεδρίαση της ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί και θα «πραγματοποιηθεί» υπό τις όσο το δυνατόν κανονικές συνθήκες, διευκρίνισε ο ίδιος, την ώρα που η Γαλλία αποτελεί μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.

«Μία από τις επιπτώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι να περιορίσουμε την πρόσβαση των επισκεπτών στα κτίρια του Κοινοβουλίου» στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ο Σασόλι.

Το μέτρο, που θα έχει άμεση ισχύ, αφορά τους τουρίστες, όπως και τους επισκέπτες των ευρωβουλευτών και των βοηθών τους, των μελών των λόμπι και τους εξωτερικούς συμμετέχοντες των σεμιναρίων.

Μια διπλωματική πηγή ανέφερε, εντούτοις, ότι η ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώπιον των ευρωβουλευτών την προσεχή Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

«Όλες οι κοινοβουλευτικές δραστηριότητες θα γίνουν, δηλαδή οι εργασίες των επιτροπών, του γραφείου του προέδρου, της σύσκεψης των προέδρων» επισήμανε ο Ιταλός αξιωματούχος.

Επιπλέον, ζήτησε από τα μέλη του προσωπικού και της διοίκησης που μεταβαίνουν σε πληγείσες περιοχές να εργάζονται στα σπίτια τους.

Αναφορικά με τους ευρωβουλευτές που πηγαίνουν στις πλέον πληγείσες περιοχές, «πρέπει να επιδεικνύουν προσοχή. Όμως, κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τη θητεία τους ή την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο» σημείωσε ο Σασόλι.

Δειτε Επισης

Νέο μαρτυρικό υλικό με επιτόπιες μετρήσεις από τα κατεχόμενα στην υπόθεση Αϊκούτ
Θλίψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο-Έφυγε από τη ζωή η Ερατώ Ιωάννα Σαρρή
Κάλεσμα Οικολόγων σε Εισαγγελέα να αναθεωρήσει την απόφαση για υπόθεση Θανάση-«Να στηρίξει την οικογένεια ο ΠτΔ»
Θρίλερ στον αέρα με πτήση από την Κύπρο-Παρέμεινε στον αέρα για μισή ώρα λόγω μπαράζ ιρανικών πυραύλων
Είκοσι μία πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία, μεταφορές και με σκάφη-Επαναπατρίστηκαν 31 Κύπριοι
Επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας για Ησαΐα ο Αρχιεπίσκοπος-Εντός Αυγούστου αναμένει απόφαση για Τυχικό
Πυρκαγιά σε ξύλινα μπαλέττα και χάρτινα κιβώτια σε κατάστημα στην Έγκωμη
Έρχονται νέες αυξήσεις στα καύσιμα εντός ημερών λόγω πολέμου-Επιβάλλεται τέλος του μήνα και η πράσινη φορολογία
Yποσχέθηκε εκδίκηση ο Νετανιάχου για το μπαράζ πυραύλων στο Ισραήλ-«Θα πληρώσουν το τίμημα οι τύραννοι»
Μετακινούν στρατιωτικά μέσα και περιορίζουν την πρόσβαση στη μεγαλύτερη βάση τους στη Μ. Ανατολή οι ΗΠΑ