To Netflix μειώνει κατά 25% τον ρυθμό μεταβίβασης στην Ευρώπη για την αποφυγή διαδικτυακής συμφόρησης

Η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
 
Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.
 
Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Άνδρας στην Εύβοια απειλούσε περαστικούς με ψεύτικο όπλο-Τον ακινητοποίησε αστυνομικός
Η Ευρώπη θρηνεί τον Πάπα Φραγκίσκο-«Ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ πέρα από την Καθολική Εκκλησία»
Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Πάπα
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα για την κηδεία του που σπάζουν παραδόσεις ετών
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Η Κύπρος το βαρύτατο τίμημα της χούντας»
Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου-«Φάρος ταπεινότητας, συμπόνιας και ειρήνης»
Πάπας Φραγκίσκος, ο ιεράρχης που θέλησε να φτιάξει «μια εκκλησία για τους φτωχούς»-Από το Μπουένος Άιρες στο Βατικανό