Έκτακτο νομοσχέδιο για τον κορωνοϊό στη Βρετανία

Έκτακτο νομοσχέδιο για μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού καταθέτει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων η βρετανική κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο δίνει την εξουσία στην αστυνομία να συλλαμβάνει άτομα που θεωρείται πως μπορεί να είναι φορείς του κορωνοϊού αλλά δεν υπακούν στις οδηγίες κοινωνικής απομόνωσης, επιτρέπει το κλείσιμο των συνόρων εφόσον κριθεί σκόπιμο, δίνει πλήρη αρμοδιότητα στην κυβέρνηση να προβεί σε προσωρινό κλείσιμο σχολείων ή να τα κρατήσει υποχρεωτικά ανοιχτά, επιτρέπει την ενεργοποίηση στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας συνταξιοδοτημένων γιατρών και φοιτητών ιατρικής κ.ά.

Τα μέτρα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το νομοσχέδιο θα περάσει εντός της εβδομάδας χωρίς ψηφοφορία.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο «όταν είναι απολύτως απαραίτητο».

Εν τω μεταξύ, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία, τα Sainsbury’s ανακοίνωσαν ότι κάθε πελάτης θα μπορεί να αγοράζει έως τρία τεμάχια από κάθε νωπό τρόφιμο και έως δύο τεμάχια από διάφορα άλλα δημοφιλή προϊόντα όπως, σαπούνια, χαρτί υγείας και γάλα μακράς διάρκειας. 

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αλλά τα μέτρα υιοθετούνται για να προλαβαίνουν περισσότεροι καταναλωτές τα προμηθεύονται τα απαραίτητα.

Ανάλογα όρια εφαρμόζουν πλέον και οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη