Δεκάδες αυτοπεριορισμοί αστυνομικών-Άλλαξαν βάρδιες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Δεκάδες είναι οι αστυνομικοί που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό προληπτικά, μετά από υπηρεσιακά ταξίδια που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό, ώστε να διαφανεί κατά πόσον θα αναπτύξουν συμπτώματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονος ο Κληρίδης στην κριτική νομικών για το μέτρο της Κυβέρνησης στα αεροδρόμια

Η Αστυνομία είναι μια υπηρεσία που διαθέτει προσωπικό πέραν των τεσσάρων χιλιάδων ατόμων και ως εκ τούτου ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την ασφάλεια όσων αστυνομικών ενδεχομένως να έρχονταν σε επαφή με μέλη που ταξίδεψαν στο εξωτερικό.
 
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας, για να καταγράψει ο κάθε διευθυντής τμήματος, τα άτομα που απουσιάζουν από την εργασία τους εβρισκόμενοι σε αυτοπεριορισμό, αλλά και πότε επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, ώστε να υπάρχει ακριβής αριθμός των αστυνομικών που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζουν οι φυλακισμένοι για τα μέτρα στα Δικαστήρια-«Μετέφεραν σε δύο οχήματα 17»

Μέχρι στιγμής, κανένα μέλος της δύναμης δεν βρέθηκε θετικό στον ιό, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στην δύναμη.
 
Κανένα πρόβλημα με τις άδειες ασθενείας
Μιλώντας στον REPORTER, ο αναληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται προβλήματα ούτε με τις άδειες ασθενείας των αστυνομικών, ενώ σημείωσε ότι έχουν παρθεί μέτρα για τροποποίηση ωραρίων, προς αποφυγή μεγάλης κλίμακας επαφών ανάμεσα σε αστυνομικούς.
 
Το μέτρο αυτό λαμβάνεται όπως εξήγησε ως πρόληψη, ώστε σε περίπτωση που κάποιος αστυνομικός νοσήσει από κορωνοϊό, να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.
 
«Σε περίπτωση που κάποιο μέλος μας νοσήσει θα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα για να μην επηρεαστούν κι οι υπόλοιποι», ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακρίθηκε και οδηγήθηκε σε καραντίνα Ντίλιαν

Εξοπλίστηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις  
Την ίδια ώρα, η ηγεσία της Αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Στυλιανού, μερίμνησε για να εξοπλιστούν οι αστυνομικές διευθύνσεις όλων των επαρχιών με μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, όμως δόθηκαν οδηγίες η χρήση τους να γίνεται με φειδώ.
 
Σίγουρα, από τη στιγμή που υπάρχουν μέλη της δύναμης που πραγματοποιούν ελέγχους σε μαγαζιά, αναζητώντας αυτούς που παρεμβαίνουν το μέτρο των άνω των 75 ατόμων, εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και για το σκοπό αυτό λαμβάνονται τα επιπρόσθετα μέτρα.
 
Επίσης, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου το κοινό επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τις επισκέψεις των κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, την έκδοση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου και την εγγραφή/ μεταβίβαση όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν… Καταγγέλθηκαν επιχειρήσεις που παραβίασαν το διάταγμα του Υπ. Υγείας

Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε κρατούμενους για σκοπού προστασίας τους, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ως αντιστάθμισμα του εν λόγω μέτρου, η Αστυνομία αποφάσισε  για διευκόλυνση των κρατουμένων την  περαιτέρω η τηλεφωνική επικοινωνία των κρατουμένων.
 
Ακόμα, στα γραφεία Εξυπηρέτησης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, η έκδοση πιστοποιητικών λευκού ποινικού μητρώου και άλλων, περιορίζεται στις επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Για σκοπούς έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών, στα αρμόδια επαρχιακά γραφεία, θα τοποθετήθηκαν κιβώτια παραλαβής και διεκπεραίωσης τέτοιων αιτημάτων, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του κοινού, με τα μέλη της Αστυνομίας.
 
Εξάλλου, η παροχή υπηρεσιών που αφορούν εγγραφή, ή/ και μεταβίβαση όπλων, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, αναστάλθηκε.
 
Επιπλέον, η Αστυνομία έκανε έκκληση στο κοινό να περιορίσει τις άσκοπες επισκέψεις σε Αστυνομικούς Σταθμούς ή Γραφεία για σκοπούς εξυπηρέτησης του. «Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν συνήθη τρέχοντα θέματα, για τα οποία ζητά ενημέρωση ή πληροφόρηση, αυτό μπορεί να γίνεται τηλεφωνικώς».
 

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτες οι αναφορές στο βιβλίο, δεν εγκρίθηκε από το Υφυπουργείο
Διαβλέπει τις «προεκλογικές» σκοπιμότητες ο ΠτΔ και δεν ακολουθεί-« Το θέμα της Ολγκίν δεν είναι οι σφετεριστές»
Τροποποιείται η νομική αρωγή για να αποφεύγονται τα μονοπώλια δικηγόρων και η άγρα πελατών
Κάλεσμα για αποφυγή νεροπολέμου από Παναγιώτου-Συστάσεις προς τους πολίτες για εξοικονόμηση ενόψει κατακλυσμού
Ανατροπή δεδομένων για Τυχικό-Φέρεται να προσέφυγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την έκπτωσή του
Σε δίλημμα ο ΟΚΥπΥ για το μέλλον της Μονάδας Νεογνών στο Μακάρειο-Η καθυστέρηση και τα δύο σενάρια
Τον Οκτώβριο του 2025 αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Νευρολογίας Γενετικής
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Καταγγέλλει SHEIN στην Κομισιόν ο Σύνδεσμος Καταναλωτών για dark patterns-«Προϊόντα περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες»
Πάνω από επτά εκατ. για πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών-Χρηματοδοτική διευκόλυνση για φωτοβολταϊκά