Τι πρέπει να κάνουν με τα σκύβαλα όσοι είναι σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού στη Λάρνακα

Συμβουλές για διαχείριση των σκυβάλων ατόμων που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού, δίνει ο Δήμος Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας «συμβουλεύει τους δημότες που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού ότι τα σκύβαλα τους θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα σκουπιδιών και να δένεται όταν γεμίσει. Ακολούθως η πλαστική σακούλα θα πρέπει να τοποθετείται σε δεύτερη σακούλα και να δένεται ξανά και να αποθηκεύεται και να βρίσκεται υπό την επίβλεψη τους για τουλάχιστον 72 ώρες».
 
Προστίθεται ότι «μετά τη λήξη της περιόδου αποθήκευσης, η σακούλα μπορεί να τοποθετείται σε κοινόχρηστους χώρους περισυλλογής αποβλήτων. Όταν λήξει ο αυτοπεριορισμός των συγκεκριμένων ατόμων, τότε θα μπορούν να τοποθετούν τα σκύβαλα τους σε κοινόχρηστους χώρους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα».
 
Ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι «ο λόγος που οι δημότες καλούνται να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η προστασία του προσωπικού του Δήμου που έχει την ευθύνη της περισυλλογής των σκυβάλων».
 
Ταυτόχρονα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα ακολουθηθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους πιστά οι συγκεκριμένες οδηγίες για τον χειρισμό των σκυβάλων τους, για το δικό τους καλό αλλά και των συνανθρώπων τους».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι προκλήσεις της ΕΕ για απόκτηση στρατηγικής αυτονομίας, η παρουσία ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Κύπρου