Το μπαλάκι στους Διευθυντές για το ποιος θα πάει στα σχολεία-«Η κατάσταση είναι δύσκολη»

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων αποφασίζουν πόσοι και ποιοι καθηγητές θα επιστρέψουν στα σχολεία, ώστε να ενημερωθούν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ είναι εφικτό οι καθηγητές που δεν χρειάζεται να προσέλθουν στα σχολεία, να ενημερώνονται από σπίτι τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Εθνική ομοψυχία στον αγώνα κατά του κορωνοϊού
 
Η Διεύθυνση του εκάστοτε σχολείου θα καταγράψει τις ανάγκες της σχολικής μονάδας και μετά θα επικοινωνήσει με τους καθηγητές που θα χρειαστεί, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά δυστυχώς κάποιοι την υποτίμησαν.
 
«Θα επικοινωνήσουμε με τους καθηγητές, ώστε να ενημερώσουν ποιοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ποιοι έχουν προβλήματα υγείας, ποιοι έχουν παιδιά κάτω των 15 ετών, ποιοι έχουν παιδιά στο εξωτερικό και μετά οι διευθύνσεις θα κρίνουν ποιοι είναι απαραίτητο να πάνε στα σχολεία. Δεν υπάρχει λόγος να προσέλθει κανένας, χωρίς λόγο, με βάση τη δημόσια υγεία. Θα επικοινωνήσουν μαζί τους, τηλεφωνικώς, οι διευθυντές τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυσαρεστημένοι για την μη πρόσκλησή τους στη σύσκεψη στο Υπ. Παιδείας οι μαθητές
 
Ο Κώστας Χατζησάββας πρόσθεσε πως οι καθηγητές μπορούν να επιμορφώνονται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και από το σπίτι και στη συνέχεια, με τη σειρά τους, να παρέχουν στήριξη στους μαθητές τους.
 
«Ήδη αρκετοί καθηγητές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους μαθητές τους και καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας και παρέχουμε βοήθεια», κατέληξε ο κ. Χατζησάββας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλεί τους καθηγητές να μην πάνε σχολείο η ΟΕΛΜΕΚ-Παίρνει αποφάσεις το ΚΔΣ

Δειτε Επισης

«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Πραγματοποιούνται άλλες 15 πτήσεις από τη Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία για επαναπατρισμό πολιτών
Στα ύψη ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Οι προκλήσεις της ΕΕ για απόκτηση στρατηγικής αυτονομίας, η παρουσία ΝΑΤΟ και ο ρόλος της Κύπρου