Αυξάνονται οι θάνατοι στη Γαλλία-«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», δηλώνει ο Μακρόν

Η Γαλλία θα εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από αύριο, Τρίτη το μεσημέρι τοπική ώρα (13.00 ώρα Κύπρου), και για ένα διάστημα 15 ημερών, στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το γαλλικό έθνος.
 
Όπως επισήμανε ο Μακρόν, οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν έξω μονάχα για τα απαραίτητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος αψηφά τους περιορισμούς θα τιμωρείται.
 
«Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Γάλλος ηγέτης, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών, που προβλεπόταν για τις 22 Μαρτίου, θα αναβληθεί.
 
Επιπλέον, η κυβερνητική ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, αναστέλλεται.
 
Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.
 
«Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο Μακρόν.
 
Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη