Υποχωρεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα, ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται από τη Δευτέρα. Σήμερα, θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως ψηλές νεφώσεις. Αρχικά, θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη, η οποία σύντομα αναμένεται να υποχωρήσει.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά το απόγευμα στα νοτιοανατολικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη.
 
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τη Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Αργά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
 
τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί κοντά τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δειτε Επισης

Συντετριμμένος ο Τυχικός μετά την έκπτωσή του από τη Μητρόπολη-Αρνείται τα περί αποτειχισμού
Οι τρεις καταγγελίες που έριξαν τον Τυχικό από τον θρόνο της Μητρόπολης-Χειροτόνησε αποτειχισμένο στη Θεσσαλονίκη
Δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας ο Ερντογάν-Πιθανή συνάντηση με Τραμπ
Ικανοποίηση ΥΠΕΣ για την έγκριση της πρότασης της Κυβέρνησης για ψήφο στα 17-«Εμπιστευόμαστε τους νέους μας»
Ομόφωνο ναι της Ολομέλειας για δικαίωμα ψήφου από τα 17-Σε ισχύ από τις Προεδρικές του 2028
Βελτίωση της ποιότητας του νερού δείχνουν οι έλεγχοι των Βάσεων στο Lady’s Mile-«Ασφαλείς για κολύμβηση»
Καταδίωξη σκάφους με πυροβολισμούς ανοικτά του Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ένα πρόσωπο
Εισηγήσεις Λοττίδη για βελτίωση λειτουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής-Μεγαλύτερο πρόβλημα η υποστελέχωση
Η νέα σύνθεση της Επιτροπής «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
Άδειασε την Αστυνομία το Δικαστήριο για τις συλλήψεις των επεισοδίων στη Λακατάμια-«Δεν υποστηρίζεται η μαρτυρία από τα γεγονότα»