Μόνο τα Δικαστήρια δεν πήραν την απόφαση για κλείσιμο-Οι αντιδράσεις και αύριο τα νεότερα

Πολλές οι ερωτήσεις σε σχέση με τη λειτουργία των Δικαστηρίων, στα οποία βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, αστυνομικών, δικαστών και δικηγόρων.
 
Προ ημερών, το Ανώτατο Δικαστήριο σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων, που αφορούσαν την υγεία των προσώπων που επισκέπτονται τα Δικαστήρια, ωστόσο δεν λήφθηκε απόφαση για αναστολή των Δικαστηρίων.

Γεγονός, που έφερε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων, με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, σε ανακοίνωση του, να αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο μας προτρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (δηλαδή αναμέναμε το Ανώτατο να μας το πεί).  Ενώ λαμβάνονται μέτρα από παντού, εδώ αποφασίζουμε το γνωστό «Νίπτουμεν τας χείρας μας». Το Ανώτατο Δικαστήριο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και πάλι αγνόησε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και δεν ζήτησε τις απόψεις του. Επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισηγήθηκε όπως κλείσουν για τις επόμενες δύο ημέρες τα Δικαστήρια ώστε να μελετήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση».

Ακολούθησε, η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, «για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί εξαιτίας μονομερών ενεργειών στην περίπτωση της λήψης μέτρων, για την προστασία της υγείας όλων όσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τους χώρους των δικαστηρίων της Κύπρου, χειρισμών οι οποίοι έχουν προκαλέσει τελικά πλήρη σύγχυση, διαφορετική προσέγγιση και άγνοια ως προς το πρακτέο, μεταξύ όλων των λειτουργών της απονομής της δικαιοσύνης».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευθέτησαν για το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με το Ανώτατο, κατά την οποία θα συζητηθούν τα μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία τους.
 

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές απείρου κάλλους στο κέντρο της Λευκωσίας-Άγρια συμπλοκή, μαρτυρίες για μαχαίρια και ζημιές
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)