Καλεί τους καθηγητές να μην πάνε σχολείο η ΟΕΛΜΕΚ-Παίρνει αποφάσεις το ΚΔΣ
16:11 - 14 Μαρτίου 2020

Δυσαρεστημένοι με το μέτρο της Κυβέρνησης, να προσέρχονται οι καθηγητές στα σχολεία, παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης, κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα, ελέω κορωνοϊού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: «Θα υπάρξουν πολλά αλλά κρούσματα, θα νοσήσει ποσοστό του πληθυσμού μας…»
Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ συνήλθε, ακριβώς μετά το τέλος της σύσκεψης και σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να πάνε στα σχολεία τη Δευτέρα οι καθηγητές. Σε ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ανέφερε πως η απόφαση της Γραμματείας είναι να μην προσέλθει κανείς τη Δευτέρα στα σχολεία.
Παράλληλα, αύριο συνεδριάζει και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να λάβουν αποφάσεις.
«Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ως αψυχολόγητη, ανεύθυνη και προκλητική την απόφαση του ΥΠΠΑΝ να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες.
Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και του Υπουργείου Υγείας για αυτοπεριορισμό ΟΛΩΝ ενόψει του αυξημένου βαθμού επικινδυνότητας της συγκεκριμένης πανδημίας. Τέτοια απόφαση είναι πρωτοφανής αφού δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα που λαμβάνει το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων. Ενώ αυτή την ώρα επιβάλλεται η εντατικοποίηση και διεύρυνση των αυστηρών μέτρων σε όλους τους τομείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, το ΥΠΠΑΝ, δυστυχώς, αυτοαναιρείται αφού μόλις την περασμένη Τετάρτη είχε αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης αναφορικά με την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού.
Για την Οργάνωσή μας, τονίζουμε ότι εκείνο που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα κρίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να προσέλθουν στις σχολικές τους μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε το ΥΠΠΑΝ να αποσύρει την εγκύκλιό του και να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία.
Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει εκτάκτως αύριο Κυριακή, για ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη απόφασης».
Μέρος της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔ:
«Ως ΠΟΕΔ εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με τις αποφάσεις που έλαβε το ΥΠΠΑΝ, καθώς και με το σκεπτικό τους. Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις, οι οποίες έχουν ληφθεί χωρίς καμία διαβούλευση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και παρουσιάστηκαν στη συνάντηση ως τελικές, δεν κατευθύνονται προς την ορθή κατεύθυνση αφού δεν μπορούν να εφαρμοστούν με βάση τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Πρώτος στόχος της Πολιτείας θα έπρεπε να ήταν ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού σε μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού, με περιορισμό της διακίνησης των εκπαιδευτικών αλλά και άλλων ομάδων του πληθυσμού.
Εν αναμονή της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΠΑΝ, καθώς και της αυριανής έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Γραμματεία της ΠΟΕΔ αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, το οποίο είναι και το αρμόδιο Σώμα για να αποφασίσει, αύριο Κυριακή, στις 3:30 το απόγευμα, για ενημέρωση, αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη τελικών αποφάσεων».