Αγκαλιά με τα προημιτελικά Λεβερκούζεν και Σαχτάρ
00:03 - 13 Μαρτίου 2020

Αγκαλιά για τα προημιτελικά του Europa League - όποτε κι αν διεξαχθούν οι ρεβάνς καθώς η UEFA σκέφτεται ν' αναβάλλει τις διοργανώσεις της μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού - απέκτησαν οι Λεβερκούζεν και Σαχτάρ.
Αμφότερες πέρασαν με νίκες από τις έδρες των Ρέιντζερς και Βόλφσμπουργκ, αντίστοιχα. Οι ασπιρίνες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του Άιμπροξ και κέρδισαν πέναλτι.
Ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση στο 37ο λεπτό, ήταν εύστοχος κι άνοιξε το σκορ για τη γερμανική ομάδα. Ο Τσάρλες Αρανγκίς διεύρυνε το προβάδισμα στο 67ο λεπτό, ενώ ο Έντμουντσον μείωσε σε 1-2 για τη Ρέιντζερς στο 75ο λεπτό.
Οι ελπίδες των Σκωτσέζων αναπτερώθηκαν για λίγο, αλλά ήλθε ο Μπέιλι να τις ψαλιδίσει στο 88ο λεπτό, σκοράροντας και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (1-3).
Η Σαχτάρ επισκέφτηκε το Βόλφσμπουργκ κι έφυγε κι αυτή με αποτέλεσμα που της δίνει σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.
Η ομάδα από το Ντόνετσκ άνοιξε το σκορ μόλις 17 λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ζούνιορ Μοράες. Ο Βίκτορ Κοβαλένκο έχασε την ευκαιρία ύστερα από πέντε λεπτά (22') να διευρύνει το προβάδισμα των Ουκρανών με εκτέλεση πέναλτι, ενώ με τον ίδιο τρόπο έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει ο Βέγκχορστ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου.
Η ισοφάριση των λύκων ήλθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48' από τον Μπρουκς. Ο Μάρκος Αντόνιο, ωστόσο, ήταν αυτός που χάρισε με γκολ στο 73ο λεπτό τη νίκη (1-2) στη Σαχτάρ.
Πηγή: Sport24.gr