Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Τμήμα Φυλακών για τον κορωνοϊό

Μέτρα πρόληψης λόγω του κορωνοϊού, εξέδωσε η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών.
 
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Τμήμα, «στα πλαίσια πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έκδωσε και έλαβε αυστηρά προληπτικά μέτρα για τους κρατούμενους, τους νεοεισερχόμενους κρατούμενους, το σωφρονιστικό προσωπικό, το πολιτικό προσωπικό, το προσωπικό άλλων υπηρεσιών που βρίσκεται και εργάζεται στο Τμήμα Φυλακών, τους επισκέπτες κρατουμένων, τους δικηγόρους, τους προμηθευτές, καθώς και για οποιοδήποτε πρόσωπο προσέρχεται στο Τμήμα για εργασία».
 
Όπως εξηγεί, προτρέπονται όλοι οι επισκέπτες να μειώσουν τις επισκέψεις τους στο ελάχιστο και στον άκρως απαραίτητο αριθμό επισκέψεων από μέλη των οικογενειών τους.
 
Όλοι οι επισκέπτες που πρόκειται να επισκεφθούν το Τμήμα Φυλακών και
 
· Παρουσιάζουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα ή πονόλαιμο, αναπνευστική δυσχέρεια) ή και
 
· Έχουν πρόσφατα ταξιδέψει 15 ημέρες προηγουμένως ή και
 
· Έχουν έρθει σε επαφή μέχρι και 15 ημέρες προηγουμένως με πρόσωπο που ασθένησε με λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, καλούνται να αναβάλουν τα ραντεβού τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους απαγορευτεί η είσοδος για σκοπούς πρόληψης μετάδοσης του ιού σε οποιοδήποτε πρόσωπο (κρατούμενο ή προσωπικό).
 
«Για την εφαρμογή των πιο πάνω μέτρων, η Διεύθυνση επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της τόσο προς το προσωπικό όσο και προς τους κρατούμενους για την συνεργασία που έχουν επιδείξει, και προσβλέπει στην πλήρη συνεργασία του κοινού για τη δική του προστασία και των οικείων τους, καθώς και για την πρόληψη εκδήλωσης του κορωνοϊού στο χώρο των Φυλακών».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας
Παρίσταναν τους γιατρούς και ζητούσαν λεφτά από ηλικιωμένες για επεμβάσεις στα παιδιά τους-Στο κελί δύο πρόσωπα
Συζήτησαν για μετακίνηση οπαδών Αρναούτης και Λοϊζίδης-Συστήνεται κοινή Επιτροπή
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Μήνυμα Ούρσουλας πριν την Ολομέλεια της πολυμερούς-«Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει»
Ξεπέρασαν τις 2.000 οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από το 2017-Πάνω από 900 την τελευταία τριετία
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν μόνο μια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν-Το σχέδιο που απέρριψε ο Τραμπ
Τραμπ για δασμούς: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ινδία, μπορεί να ακολουθήσει και η ΕΕ
Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του
Εκατοντάδες Δρούζοι για δεύτερη μέρα στα σύνορα Ισραήλ-Συρίας, ελπίζουν να ενωθούν ξανά με συγγενείς τους