«Προτιμούμε να έχουμε παράπονα από τους φιλάθλους, παρά να θρηνούμε θύματα»

«Προτιμούμε να έχουμε παράπονα από τους φιλάθλους, παρά να θρηνούμε θύματα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στον Super Sport (104.0).

Την ίδια ώρα, είπε ότι δεν ήταν εφικτό ν' αναβληθούν τα παιχνίδια αφού δεν υπήρχε χρόνος, ενώ σύστησε υπομονή αναφορικά με τα περιστατικά του κορωνοϊού.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι περνούμε μία κρίσιμη περίοδο. Πρέπει να προστατέψουμε τον τόπο μας, τους συμπολίτες μας. Είναι αναγκαία τα μέτρα. Πρέπει να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει η πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν εξαπλωθεί ο κορωνοϊός θα έχουμε πολλά προβλήματα στην οικονομία. Ας αναλογιστούμε τη έγινε στην Ιταλία λόγω του ότι έχει ξεφύγει ο έλεγχος.

Δεν θέλουμε να πάρουμε ακραία μέτρα, αν φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο τότε η κατάσταση δεν θα ελέγχεται. Θέλουμε να ευαισθητοποιηθεί ο λαός μας. Πρέπει ο κάθε συμπολίτης μας, να καταλάβει τον κίνδυνο και να προστατευθεί. Είναι κρίσιμες οι στιγμές και αν ο ένας δεν βοηθήσει όλους και όλοι τον ένα δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για πιθανή αναβολή των αγώνων: «Μας έχει προβληματίσει και αυτό το θέμα αλλά η αναβολή των αγώνων θα σήμαινε ότι θα είχαμε πρόβλημα με τον χρόνο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε σήμερα μία πρωτοβουλία και παρακάλεσε τον πρόεδρο του ΡΙΚ για να είναι οι αγώνες της Cytavision σε ανοικτή ζώνη. Δεν είναι κάτι που μπορεί να ληφθεί απόφαση αμέσως και δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση. Προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλία για να μεταδίδονται οι αγώνες από ελεύθερα κανάλια».

Για τα παράπονα του κόσμου: «Εξερράγη μία ημερολογιακή βόμβα στο νοσοκομείο. Αναγκαστήκαμε να το κλείσουμε για δύο μέρες. Έχουμε ένα ασθενή που έχουμε κανιβαλήσει. Ο συγκεκριμένος ασθενής ήρθε σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους. Μπορούμε να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε σε αγώνες και αύριο να έχουμε μια πανδημία. Πρέπει να πειραματιζόμαστε γιατί συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να είναι στην κερκίδα; Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε; Προτιμούμε να έχουμε παράπονα, παρά να θρηνούμε θύματα. Καθημερινά αξιολογούνται τα δεδομένα και το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση».

«Εκεί που ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει και δεν δημιουργείται σωματική επαφή δεν επηρεάζεται. Επηρεάζονται οι συγκεντρώσεις που είναι σε επαφή. Ένα φτάρνισμα μπορεί να επηρεάσει τον δίπλα ή τον απέναντι. Το Υπουργείο Υγείας θα δημοσίευση διευκρινιστική ανακοίνωση και τα συνεχίσει να το κάνει όποτε είναι αναγκαίο.

Έχουν εξεταστεί 152 δείγμα ήδη και άλλα 30 άτομα με τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής ήρθε ως επαφής και ήταν αρνητικά. Ευχαριστούμε τον Θεό, μας εφησυχάζει αλλά δεν μας καθησυχάζει. Θα γίνουν επαναληπτικοί έλεγχοι αλλά το λέω με κάθε επιφύλαξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του