Είχε πάει σε πάρτι και σε μνημόσυνο ο γιατρός-Μακρά η λίστα επαφών του

Τεράστια φαίνεται να είναι η λίστα επαφών του 64χρονου χειρουργού, που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, με το Υπουργείο Υγείας να επιδίδεται από χθες το απόγευμα, σε ένα μεγάλο αγώνα δρόμου, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, σε εξετάσεις υποβλήθηκαν δεκαέξι ασθενείς που νοσηλεύονται στην καρδιοχειρουργική κλινική και φαίνεται να έχει έρθει σε επαφή μαζί τους, όπως και άλλοι οκτώ που νοσηλεύονται στην αγγειοχειρουργική κλινική, ενώ δείγματα θα ληφθούν και από όλους τους ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο, από τις 4 Μαρτίου, οπότε ο ιατρός επέστρεψε στην εργασία του μετά το ταξίδι.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Συναγερμός για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, φόβοι για τις επαφές του γιατρού
 
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την ενημέρωση που έλαβαν ότι ο 64χρονος είχε παραστεί σε πάρτι με 40 άτομα και παρέστη σε μνημόσυνο, άρχισαν τις ενέργειες ώστε να εντοπίσουν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή, για να ληφθούν από όλους δείγματα για εξετάσεις.
 
Επίσης, έχουν ήδη δώσει δείγματα η οικογένειά του, καθώς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η κόρη του, την οποία επισκέφτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν παρουσιάζει επί του παρόντος συμπτώματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκάδες άτομα στη λίστα επαφών του 64χρονου γιατρού που διαγνώστηκε με κορωνοϊό
 
Την ίδια ώρα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τους επιβάτες της πτήσης της EasyJet, οι οποίοι κλήθηκαν για εξετάσεις, όπως επίσης ειδοποιήθηκαν και οι αεροσυνοδοί του αεροσκάφους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του RERORTER, σε ό,τι αφορά τα επτά δείγματα, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Ωστόσο, αναμένονται τα αποτελέσματα για ένα στρατιώτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διαψεύδει τον ιατρό ο Ιωάννου-«Ήρθε με συμπτώματα και πήγε κανονικά δουλειά»
 
Σε ό,τι αφορά τον 25χρονο, που επίσης διαγνώστηκε με κορωνοϊό, η λίστα επαφών του είναι πολύ περιορισμένη, αφού διαμένει μόνος του και από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Δειτε Επισης

Έναρξη προγράμματος ψυχολογικής στήριξης οικογενειών στο Βερολίνο
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 10,2 εκατ. ευρώ
Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί το νερό της λίμνης Μεμί για άρδευση-«Δεν μπορούν να δοθούν άλλες ποσότητες»
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
ΤΟΜ: Εξαντλήθηκαν σε λίγα λεπτά οι διαθέσιμες χορηγίες για ηλεκτροκίνηση
Εντός των ημερών το πόρισμα της πειθαρχικής εναντίον του Εκτελεστικού Διευθυντή Λάρνακας-Αμμοχώστου
Ανησυχία βουλευτών για τις συνθήκες διαβίωσης σε δομές φροντίδας
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ σε θέματα μεταφορών συζήτησαν Βαφεάδης με Ρέγκεβ