Τέσσερις ορεινοί γορίλες σκοτώθηκαν από κεραυνό στην Ουγκάντα

Τέσσερις ορεινοί γορίλες, ένα προστατευόμενο είδος, σκοτώθηκαν από κεραυνό σε ένα εθνικό πάρκο στην Ουγκάντα, ανακοίνωσε ένας διασυνοριακός οργανισμός διατήρησης προστατευόμενων περιοχών.

«Με βάση τις μακροσκοπικές αλλοιώσεις (στην εξέταση) της νεκροψίας, την επιτόπου επιθεώρηση και την αξιολόγηση ιστορικού, η αιτία θανάτου για τους τέσσερις γορίλες είναι πιθανό να είναι ηλεκτροπληξία από κεραυνό», ανακοίνωσε η διασυνοριακή συνεργασία του Μεγάλου Βιρούνγκα (GVTC).

Ωστόσο, πρόσθεσε πως οι εργαστηριακές εξετάσεις πρέπει να επιβεβαιώσουν την αιτία θανάτου των τεσσάρων γοριλών εντός δύο έως τριών εβδομάδων,.

Τα τρία αυτά ενήλικα θηλυκά και το ένα νεαρό αρσενικό ήταν μέρος μιας ομάδας 17 γορίλων στο Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα, στην νοτιοδυτική Ουγκάντα.

Το 2008, οι εκτιμήσεις ήταν ότι μόνο 680 από αυτούς τους μεγάλους πιθήκους είχαν απομείνει, αλλά χάρη στις προσπάθειες διατήρησης και τις περιπολίες κατά της λαθροθηρίας, ο πληθυσμός τους αυξήθηκε σε πάνω από 1.000.

Ο ορεσίβιος γορίλας, υποείδος του ανατολικού γορίλα, έχει συνεπώς εξαχθεί από την κατηγορία των «κρίσιμα απειλούμενων» ειδών στην κατηγορία «απειλούμενων» σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN).

Το Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα είναι μέρος του ορεινού όγκου Βιρούνγκα, μιας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές στον κόσμο, που διασχίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.

Η διασυνοριακή συνεργασία του Μεγάλου Βιρούνγκα (GVTC), η οποία δημιουργήθηκε με βάση μια συνθήκη του 2015 μεταξύ των τριών αυτών χωρών, πλαισιώνει προγράμματα, σχέδια και δραστηριότητες για την προστασία της περιοχής αυτής.

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»
Έξι νεκροί από νέα νυκτερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Νέες αποκαλύψεις με τον διάλογο του πιλότου της Air India και του συγκυβερνήτη του-«Το αεροπλάνο είναι στα χέρια σου»