Και τρίτο πλωτό γεωτρύπανο αγόρασε η Άγκυρα

Στην αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου προχώρησε η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (TPAO) -κάτι που αποδεικνύει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος το ερευνητικό του πρόγραμμα. 

Όπως γράφει ο ιστότοπος ναυτιλιακών ειδήσεων Tradewinds, πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» με έτος ναυπήγησης το 2012.

Αγοράστηκε από δημοπρασία για μόλις 37,5 εκατομμύρια δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του στην αγορά το 2014 αποτιμάτο στα περίπου 600 εκατ. δολάρια και τον τελευταίο χρόνο στα μόλις 120.

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή», το γεωτρύπανο αυτό, το οποίο θα μετονομαστεί από την TPAO θα μετασκευασθεί στα χρώματα του τουρκικού ερευνητικού στόλου.

Το νέο γεωτρύπανο είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ», τα οποία ήδη πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», που επικαλείται αρμόδιες πηγές, τα δύο πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας είναι ήδη αρκετά για την Ανατολική Μεσόγειο και έτσι το… νεότερο μέλος του στόλου ενδέχεται να κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Το «Sertao» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Πορτ Τάλμποτ στην Ουαλία και η μετακίνησή του από τα Βρετανικά Νησιά προς την Τουρκία θα πάρει ένα εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή:cnn.gr

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα