«Με έδιωξαν από τα γήπεδα, τα επεισόδια και τα στημένα»

Τη δική του άποψη για την κάρτα φιλάθλου αλλά και τους λόγους για τους οποίους έμεινε μακριά από τα γήπεδα, παρότι είναι ποδοσφαιρόφιλος, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης» ο Άντρος Κυπριανού, τόνισε πως το εν λόγω μέτρο έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα επεισόδια και αυτό είναι ένα θετικό βήμα.
 
«Είχα πάρα πολλά χρόνια να πάω στα γήπεδα. Αν και ήμουν φανατικός φίλαθλος και έπαιζα ποδόσφαιρο. Με έδιωξαν από τα γήπεδα, δύο πράγματα: τα επεισόδια βίας και οι βρισιές και οι στημένοι αγώνες. Έχουμε κάποιες απόψεις για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει πιο σωστά, όμως είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τουλάχιστον μέσα στους αθλητικούς χώρους, τα επεισόδια είναι πολύ περιορισμένα».
 
Ερωτηθείς πως θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε, προ ημερών, για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το πιο σημαντικό είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας αθλητικής νομοθεσία και πως σε αρκετές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένες αθλητικές νομοθεσίες.
 
«Οι νομοθεσίες σε άλλες χώρες, διέπουν τη λειτουργεία των εταιριών ποδοσφαίρου, δηλαδή ποιοι μπορεί να είναι μέτοχοι, πόσες μετοχές μπορεί να έχει ο καθένας και πως λειτουργούν οι εταιρίες ποδοσφαίρου. Όταν και εφόσον γίνουν όλα αυτά θεωρώ πως θα διαμορφώσουν εκείνο το πλαίσιο που θα περιορίσει τη δυνατότητα του υπόκοσμου να ασχολείται με το ποδόσφαιρο».
 
Το δεύτερο πιο σημαντικό για τον Άντρο Κυπριανού είναι η ύπαρξη περισσότερης διαφάνειας, στη διαχείριση των ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου αλλά και των σωματείων.
 
«Θεωρούμε ότι πρέπει να επέλθουν δομικές αλλαγές σε ό, τι αφορά την ΚΟΠ, αλλά και τη δυνατότητα των αθλητικών αρχών του τόπου να ασκούν έλεγχο στην ΚΟΠ. Το αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοι για να μην διενεργούνται έλεγχοι. Είναι άλλα ζητήματα, τα οποία ζητούμε εμείς να ελέγχονται. Όπως τα ζητήματα, ασυμβίβαστου, οι θητείες που μπορεί να έχει κάποιος σε ένα Δ.Σ. και άλλα».

Δειτε Επισης

Στη Βουλή η άρνηση για διώξεις στην υπόθεση Θανάση-Αυτεπάγγελτο θέμα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Το δεύτερο θαύμα της θέσης 11Α-Θα πετούσε σε αυτή τη θέση με το μοιραίο Air India, αλλά άλλαξε πτήση
Δεν έλεγξε το απολυτήριο του Γιαννάκη η εργαζόμενη του Οργανισμό Νεολαίας που το παράλαβε-Έπρεπε να το κάνει άλλος
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε ζημιές σε νοσοκομείο στο Ιράν-Ακούστηκαν εκρήξεις στη νότια Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε ο Καπαρδής λόγω της υπόθεσης του προπονητή που κατηγορείται για σοβαρά ποινικά αδικήματα
Η Κοινή Διακήρυξη στο πλαίσιο επίσκεψης Μόντι-Η Ινδία τονίζει την ακλόνητη στήριξή της στην κυριαρχία της Κύπρου
Στην ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Ινδίας αναφέρθηκαν Χριστοδουλίδης και Μόντι
Ποιος θα αντέξει περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν και πόσο πιθανό είναι να εμπλακούν οι ΗΠΑ
Εκτίμηση ότι η σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν μπορεί να διαρκέσει για ένα μήνα-Πώς μπορεί να επηρεαστεί η Κύπρος