Επιστρέφουν άλλοι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

Επιστρέφουν στην Ελλάδα άλλοι δύο Έλληνες από τη Γουχάν, την κινεζική πόλη που πρώτη χτυπήθηκε από τον κοροναϊό.
 
Οι δύο Έλληνες αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη.
 
Οι δύο Έλληνες έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε γυρίσει από την Κίνα ένας ακόμη Έλληνας από την επαρχία Χουμπέι.
 
«Θα μας κρατήσουν σε καραντίνα για 14 μέρες», είχε δηλώσει ο Έλληνας που επέστρεψε με ειδική πτήση από την κινεζική πόλη. «Θα με κρατήσουν εδώ για 14 μέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω, αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιο μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως σε καραντίνα. Καλύτερα αυτό από το να μέναμε στη Γουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου είναι οκτώ μηνών έγκυος, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε παραπάνω. Αν δεν είχαμε τους Έλληνες διπλωμάτες να μας βοηθήσουν θα ήμουν ακόμα εκεί με τη γυναίκα μου η οποία είναι οκτώ μηνών και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση, έπρεπε να φύγουμε γρήγορα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Σε νοσοκομείο αναφοράς
Οι δύο Έλληνες που βρίσκονταν στην κινεζική πόλη Γουχάν, θα οδηγηθούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό. Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, όπως ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας, τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.
 
Επίσης, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης. Οι δύο Έλληνες που γυρίζουν από τη Γουχάν θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους για περίπου 14 ημέρες στο νοσοκομείο αναφορά για τον κορωναϊό.
 
Πηγή: Έθνος
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Η δολοφονία δυο πανεπιστημιακών στην Κρήτη που είχε παγώσει την Ελλάδα
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
ΒΙΝΤΕΟ: Κακοκαιρία εξπρές στην Ελλάδα-Πλημμύρησαν δρόμοι και υποστατικά, έπεσε χιόνι στο Πήλιο
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα