Πάνω από ενενήντα μετανάστες κινδυνεύουν να πνιγούν στα ανοικτά της Λιβύης

Η ιταλική κυβέρνηση απέστειλε επίσημη γραπτή πρόταση στην κυβέρνηση της Τρίπολης, με την οποία ζητά την επικαιροποίηση και αναθεώρηση του μνημονίου που Ιταλία και Λιβύη υπέγραψαν το 2017 για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό.
 
Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών «το σχετικό κείμενο περιέχει ουσιαστικές αλλαγές, με στόχο να παρασχεθούν περισσότερες εγγυήσεις σε όσους μεταναστεύουν, στους αιτούντες άσυλο και -ιδίως- σε όσους είναι θύματα παράνομων κυκλωμάτων μεταφοράς ανθρώπων που περνούν από την Λιβύη».
 
Ο στόχος είναι να τύχουν πλήρους σεβασμού τα όσα προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης. Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ευελπιστεί να μπορέσει να πετύχει τους στόχους αυτούς, χάρη και στη στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, πάνω από ενενήντα άνθρωποι κινδυνεύουν να πνιγούν, σε πλεούμενο που βρίσκεται στα ανοικτά της Λιβύης και το οποίο παρουσιάζει έντονη κλίση. Μέχρι τώρα οι λιβυκές αρχές δεν έχουν κινητοποιηθεί διότι, όπως έκανε γνωστό το σύστημα άμεσης παροχής βοήθειας Alarm Phone, υποστηρίζουν ότι τα κέντα στα οποία μεταφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες είναι υπερπλήρη.
 

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»
Έξι νεκροί από νέα νυκτερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Νέες αποκαλύψεις με τον διάλογο του πιλότου της Air India και του συγκυβερνήτη του-«Το αεροπλάνο είναι στα χέρια σου»