Αναχώρησε για την Κίνα η ομάδα των ειδικών του ΠΟΥ

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναχώρησε απόψε για το Πεκίνο, προκειμένου να ερευνήσει την επιδημία του νέου κοροναϊκού, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ από τη Γενεύη.
 
Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, επισκέφθηκε το Πεκίνο στα τέλη Ιανουαρίου για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και υπουργούς της κυβέρνησης. Επέστρεψε με μια συμφωνία για να στείλει επιτόπου ο ΠΟΥ μια διεθνή αποστολή, όμως χρειάστηκαν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι να δώσει η κινεζική κυβέρνηση το πράσινο φως για τη σύνθεση αυτής της ομάδας.
 
"Ήμουν μόλις τώρα στο αεροδρόμιο για να δω τα μέλη της προωθημένης ομάδας της διεθνούς αποστολής ειδικών για τον 2019nCoV στην Κίνα", έγραψε στο Twitter ο Γκεμπρεγεσούς.
Επικεφαλής της ομάδας αυτής είναι ο Δρ. Μπρους Άιλγουορντ που σύμφωνα με τον Γκεμπρεγεσούς είναι "βετεράνος" καθώς έχει πείρα από προηγούμενες υγειονομικές κρίσεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»
Έξι νεκροί από νέα νυκτερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Νέες αποκαλύψεις με τον διάλογο του πιλότου της Air India και του συγκυβερνήτη του-«Το αεροπλάνο είναι στα χέρια σου»
Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν διεξαγωγή ταχείας έρευνας για τη βία στη νότια πλευρά της χώρας