Περαστικοί προσπερνούν αδιάφορα γυναίκα-θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία

Περαστικοί εμφανίζονται να προσπερνούν απαθείς μια γυναίκα, θύμα μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον συναγωγής που διαπράχθηκε στην πόλη Χάλε της Γερμανίας τον περασμένο Οκτώβριο, μετέδωσαν χθες γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει πολλούς ανθρώπους «ψύχραιμα, σχεδόν αδιάφορα» να προσπερνούν το θύμα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα WDR, NDR και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

«Στο μέσο μιας μεγάλης γερμανικής πόλης ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε κείτεται στο οδόστρωμα, αλλά οι άνθρωποι προσπερνούν», ανέφερε η εφημερίδα.

Στις 9 Οκτωβρίου, περίπου 50 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία όταν ο 27χρονος Στέφαν Μπ., προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει.

Τελικά πυροβόλησε και σκότωσε μια 40χρονη γυναίκα στο δρόμο και έναν 20χρονο άνδρα σε ένα γειτονικό εστιατόριο με κεμπάπ. Επίσης τραυμάτισε σοβαρά ένα ζευγάρι.

Η επίθεση συνέβη την ημέρα της εβραϊκής γιορτής Γιομ Κιπούρ. Ο δράστης παραδέχθηκε το έγκλημά του και ότι το κίνητρό του ήταν ακροδεξιό και αντισημιτικό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ιράν πιστεύει πως η συμφωνία για πυρηνικά με ΗΠΑ είναι πιθανή με στήριξη Ρωσίας
H Eπίτροπος Κος καλεί τις υποψήφιες χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις
Αυτό είναι το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά-Στο τραπέζι τα «χρέη» πολέμου
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
Σε 25 πόλεις των ΗΠΑ ένας μισθός 100.000 δολαρίων δεν είναι αρκετός για να τα βγάλεις πέρα
Στους 58 οι νεκροί στην Υεμένη και πάνω από 100 τραυματίες από αμερικανικά πλήγματα στο λιμάνι Ρας Ίσα
Ο Τραμπ προανήγγειλε το τέλος των αυξήσεων των δασμών στην Κίνα και συμφωνία-Ποιος θα έχει το πάνω χέρι
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται
Guardian: Στη σκιά της βίας το Πάσχα των Παλιστίνιων Χριστιανών στην Ιερουσαλήμ