Αναλαμβάνει δράση για τους αντικαταστάτες η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία

Πρωτοβουλία για ουσιαστική προώθηση και επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν αναφορικά με το κεφάλαιο των αντικαταστάσεων και τους επηρεαζόμενους συναδέλφους που υπηρετούν στη Δημόσια Εκπαίδευση, ανέλαβε η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.
 
Με αφορμή πρωτίστως την στασιμότητα που παρατηρείται σε σειρά ανοιχτών ζητημάτων που αφορούν τις αντικαταστάσεις και τους επηρεαζόμενους αντικαταστάτες συναδέλφους, αλλά και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες ως αποτέλεσμα πρόχειρων και σπασμωδικών ενεργειών, η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει επαναφέρει το όλο κεφάλαιο σε Υπουργείο Παιδείας και Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση τους «ως πρώτο βήμα, έχουμε στις επαφές μας προτάξει την ανάγκη επίσπευσης της εισαγωγής ενός ηλεκτρονικού συστήματος ανακοίνωσης και διεκπεραίωσης των αντικαταστάσεων στις σχολικές μονάδες (θέση που πρώτοι είχαμε διαμορφώσει και καταθέσει ως παράταξη), και αναμένουμε εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος, θα δώσει ριζική λύση σε πολλά προβλήματα, με πρώτο και καλύτερο, την αμεσότητα αποστολής αντικαταστατών στις σχολικές μονάδες.
 
Την ίδια ώρα, η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο, όχι μόνο τη διόρθωση του ζητήματος του αριθμού των ωρών για τις οποίες αποστέλλεται ένας αντικαταστάτης σε μια σχολική μονάδα αλλά και για τον καταρτισμό σχεδίου υπηρεσίας (με ξεκάθαρα δικαιώματα/υποχρεώσεις) των αντικαταστατών εκπαιδευτικών, την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση και τη στήριξη και κατοχύρωση των συναδέλφων μας που υπηρετούν από τη θέση του αντικαταστάτη».

Δειτε Επισης

Αερογέφυρα μέσω Κύπρου για την επιστροφή πολιτών του Ισραήλ που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η ξεκάθαρη πρόθεση ΗΠΑ να εμπλακούν στον πόλεμο και οι ενδείξεις-«Είμαστε στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης»
Το άγνωστο λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Κάρυου-Τα ποιήματά του από τα κρατητήρια των κατακτητών
Στο τραπέζι σκέψεις για επέκταση του εναλλακτικού σχολείου για παραβατικούς μαθητές-«Μεγάλο επιχείρημα»
Deadline μέχρι τον Σεπτέμβριο για γεφύρωση των διαφορών για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για στεγαστικό»
Χωρίς πιστοποιητικά λειτουργίας 83 μεγάλες επιχειρήσεις
Αύξηση 11,5% σε δύο χρόνια στους μισθούς-Στα 1.900 ευρώ ο ενδιάμεσος μισθός
Καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο ο Δήμος Σερκελίδης-Ομόφωνη η απόφαση