Το θέμα των Σαουδαράβων δεν είναι λήξαν για το ΔΗΚΟ-«Προκαλεί η Κυβέρνηση»

Στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων των Σαουδαράβων επενδυτών επανήλθε το ΔΗΚΟ, διευκρινίζοντας ότι δεν το θεωρεί λήξαν, σε αντίθεση με την Κυβέρνηση. Στην ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ παρέθεσε αποσπάσματα από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, λέγοντας ότι «παρουσιάζουμε την αλήθεια που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει».  
 
Σύμφωνα με το ΔΗΚΟ, η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι για την κυβέρνηση το θέμα των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων των Σαουδαράβων επενδυτών «θεωρείται λήξαν» είναι  τουλάχιστον προκλητική και αποδεικνύει δύο πράγματα:
  • Πρώτον, ότι ο ίδιος ο κ. Κούσιος δεν έχει διαβάσει τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή.
  • Δεύτερον, ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού, που κατακεραυνώνεται από την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα μ’ αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς και θέλει να το κλείσει άρον άρον.

«Επειδή για εμάς, στο Δημοκρατικό Κόμμα, το θέμα όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως τώρα ξεκινά η διερεύνησή του… Επειδή  η πραγματική ενημέρωση του κυπριακού λαού για τη διαχείριση των χρημάτων του από την εξουσία είναι το μείζον, ειδικά σε υποθέσεις με οσμή διαπλοκής και διαφθοράς… Επειδή η κυβέρνηση ψεύδεται και προκαλεί…  Παρουσιάζουμε την αλήθεια που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει», προσθέτει το κόμμα.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, η αλήθεια είναι ότι ο Γενικός Ελεγκτής:
✓ Διερεύνησε αν ο κάθε αιτών είχε τη δική του κατοικία, όπως απαιτούσε ο νόμος. Ως προς αυτό καταλήγει ότι «η έγκριση της αίτησης δεν ήταν σύμφωνη με τα κριτήρια που ίσχυαν».
✓ Διερεύνησε αν ο κάθε αιτών ήταν κάτοχος μόνιμης ιδιόκτητης κατοικίας στην Κύπρο, αξίας 500.000 ευρώ, όπως απαιτούσε ο νόμος. Ως προς αυτό, καταλήγει ότι «Η έγκριση της αίτησης δεν ήταν σύμφωνη με τα κριτήρια που ίσχυαν».
✓ Διερεύνησε αν η ιδιόκτητη κατοικία των επενδυτών περιλαμβανόταν ή όχι στις επενδύσεις των 2,5 εκατ. Την απάντηση, που του έδωσε το υπουργείο Οικονομικών ως προς αυτό, την χαρακτηρίζει «ανυπόστατη» και καταλήγει ότι «Το Υπουργείο Οικονομικών αυθαίρετα εφάρμοσε μια χαλάρωση στα σχετικά κριτήρια».
✓ Διερεύνησε αν είχαμε «πώληση ακίνητης ιδιοκτησίας ή πώληση μετοχών εταιρείας που κατέχει ακίνητη ιδιοκτησία». Ως προς αυτό, ο Γενικός Ελεγκτής επισημαίνει ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση, με την αποδοχή της αίτησης, έστω και αν ήταν προφανές ότι υπήρχε υπερτιμολόγηση («φούσκωμα») των τιμών, το δημόσιο απώλεσε φόρους και τέλη της τάξης του €1 εκατ.». Μετά από όλα αυτά, η Έκθεση καταλήγει: «Η έγκριση της αίτησης δεν ήταν σύμφωνη με τα κριτήρια που ίσχυαν
 
«Αν κάποιος διαβάσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, διαπιστώνει ότι δεν ισχύουν όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αντιθέτως, είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σκάνδαλο μεγατόνων, για το οποίο η έρευνα θα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να αναζητηθούν πειθαρχικές ή/και ποινικές ευθύνες», τόνισε το κόμμα.
 
«Τις επόμενες ώρες μέσα από τους λογαριασμούς του κόμματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Δημοκρατικό Κόμμα θα αναδείξει όλα τα επίμαχα σημεία της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, προκειμένου  οι πολίτες να δουν την αλήθεια με τα μάτια τους», κατέληξε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Οι τρεις εξελίξεις που κρατά από την Πολυμερή ο ΠτΔ-Πέταξε το μπαλάκι στο Φιντάν για εξελίξεις
Μικρά παυσίπονα μπροστά στο μεγάλο τραύμα της κατοχής χαρακτήρισε τα ΜΟΕ η Ένωση Προσφύγων
Άγρυπνοι στο μετρό του Κιέβου-«Κάψουλες ζωής» για να ξεφύγουν από τις βόμβες
Μ. Χατζημανώλη: Κύπρος-Ελλάδα πορεύονται μαζί στον αγώνα για το Κυπριακό
Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-«Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή χωρίς εγγύηση της Τουρκίας»
Τα τουρκολιβυκά παιχνίδια και τα... deals Ερντογάν-Ντμπεϊμπά
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο