Ο δύσκολος δρόμος του Κόρε και ο Τιμούρ που... φορτώνει

Δεν είναι τελικός, αλλά ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Ο μεν ΑΠΟΕΛ επείγεται για να κερδίσει για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, ενώ η δε Ανόρθωση θα είναι ευχαριστημένη (μάλλον) αν δεν χάσει στο ΓΣΠ.

Αυτά είναι λίγο πολύ τα δεδομένα που επικρατούν λίγη ώρα πριν τη σέντρα του πολύ μεγάλου παιχνιδιού. Η μια γνωρίζει την άλλη πάρα πολύ καλά και ενδεχόμενα μυστικά από τον έναν προπονητή προς τον άλλον, μοιάζουν μάλλον ως παρατραβηγμένα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Για τον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων χρόνων, η νίκη μοιάζει σαν μονόδρομος. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μεγαλώσει την εσωστρέφεια και θα… διατηρήσει τις ανοικτές πληγές που ήδη υπάρχουν. Το εγχείρημα του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, γίνεται ακόμα δυσκολότερο με τις πολλές αγωνιστικές απουσίες. Οι Τάμαρι, Αλωνεύτης, Εφραίμ, Γένσεν, Γέφτοβιτς, Σιγκούρνταρσον και Γουίλερ θα λείψουν για διάφορους λόγους και οι επιλογές του, μειώνονται στο ελάχιστο. Ο καταρτισμός του αρχικού σχήματος του Νορβηγού θα είναι ένας… γρίφος για δυνατούς λύτες, αλλά το μεγάλο ρόστερ που διαθέτουν οι γαλαζοκίτρινοι ίσως παίξει το ρόλο του στην τελική έκβαση του παιχνιδιού.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν τις στημένες φάσεις, με τον Γιώργο Μερκή να αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Η Ανόρθωση είναι εξαιρετική στην αναχαίτιση των επιθετικών ενεργειών του αντιπάλου στο λεγόμενο open play, ως εκ τούτου θα πρέπει να βρεθεί ένας εναλλακτικός και… πρακτικός τρόπος, για να έρθει το γκολ.

Παίκτης-κλειδί για τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ομάδα της Αμμοχώστου θα είναι ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Από τους παίκτες που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα των γαλαζοκιτρίνων, είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Δεν διάγει και την καλύτερη αγωνιστική περίοδό του, όμως ο ίδιος θέλει να δώσει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση. Τέτοιας σημασίας αγώνες, του ταιριάζουν. Το ταλέντο δεν έχει χαθεί, απλά ο ίδιος θέλει μια…. σπίθα ενεργοποίησης.

Από την άλλη, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα διατηρήσει πιθανότατα τις… σταθερές που τον έφεραν ως εδώ. Πολύ στιβαρή στην άμυνα και με ενισχυμένο το κέντρο, θα προσπαθήσει να πάρει ένα διπλό, το οποίο θα την… εκτοξεύσει στην βαθμολογία.

Η σημαντική διαφοροποίηση στο πλάνο του Γεωργιανού κόουτς θα έγκειται στο… φόρτωμα της επίθεσης. Ο Κετσπάγια προσανατολίζεται στο να παρατάξει δίδυμο στην επίθεση τους Μανθάτη και Καλτσά, με τον Ρούμπεν Ράγιος από πίσω τους. Θέλει να χτυπήσει ακριβώς στο αργό αμυντικό δίδυμο του ΑΠΟΕΛ, με ταχύτητα και τεχνική. Κάτι που εμφανώς του έλειψε, στο προηγούμενο ντέρμπι στο ίδιο γήπεδο, με την Ομόνοια.
 
Οι Ανανίτζε, Οκριασβίλι και Χριστοφή θα λείψουν για διάφορους λόγους, όμως η φετινή Ανόρθωση είναι η έννοια της ομάδας, μέχρι στιγμής, και αυτό είναι παραδεκτό από... φίλους και εχθρούς.

Παίκτης-κλειδί της Ανόρθωσης εικάζουμε πως θα είναι ο Νίκος Καλτσάς. Ο Ελλαδίτης εξτρέμ βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και από τα πόδια του, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η τύχη της ομάδας του στο αποψινό (05/02) παιχνίδι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

 

Δειτε Επισης

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν όλοι... κουρεμένοι από τον Πρόεδρο-Μοίρασε ισότιμα ευθύνες, δεν έκανε εκπτώσεις
Ουδείς μπορεί να πανηγυρίζει για τον εντοπισμό του ισοβίτη... Ήδη κήρυξε την επικινδυνότητα της ανεπάρκειας
Αποκαλύψεις για το ξεδόντιασμα της Χεσμπολάχ-Από το 2006 διείσδυσαν Ισραηλινοί πράκτορες στην οργάνωση
Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Τα προσκλητήρια του γάμου, η απόδραση του ισοβίτη και το μεγάλο μας... τσίρκο
Προαναγγέλλονται αποφάσεις από το Προεδρικό, με την πλάτη στο τοίχο Φιλιππίδης-Παπαθεοδώρου
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις