Αυξάνεται το ποσοστό των αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ιταλία

Ο αριθμός των αρνητών του Ολοκαυτώματος στην Ιταλία έχει αυξηθεί στο 15,6% του πληθυσμού από 2,7% το 2004, σύμφωνα με την εταιρεία Eurispes που δημοσίευσε τα στοιχεία την περασμένη βδομάδα. 
 
Επιπρόσθετα ο αριθμός όσων υποβαθμίζουν τον αντίκτυπο του Ολοκαυτώματος έχει αυξηθεί από 11,1% σε 16,1% κατά την ίδια χρονική περίοδο. Επίσης αυξήθηκε και το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο Μουσολίνι "ήταν ένας μεγάλος ηγέτης που έκανε μόνο λίγα λάθη" , στο 19,8%.
 
Την Ημέρα της Μνήμης του Ολοκαυτώματος σημειώθηκαν πολλές αντισημιτικές και ρατσιστικές λεκτικές επιθέσεις στη Ρώμη, το Τορίνο και άλλες πόλεις. Σε σύνθημα στην πόρτα μιας Εβραίας που επέζησε του Ολοκαυτώματος άγνωστοι έγραψαν συνθήματα ενώ γκραφίτι κατά των Εβραίων και σβάστικες εμφανίστηκαν σε τοίχους σε πολλές περιοχές.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 25% των Ιταλών έχει αρνητική σχέση με τους μετανάστες. Οι μετανάστες που γεννήθηκαν στην Ιταλία και έχουν υπηκοότητα μειώθηκε από 60,3% σε 50% από το 2010.
 
Επίσης η εταιρεία δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη φορολογία, την διακυβέρνηση και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους Ιταλούς στην καθημερινότητά τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Δικαστήριο στο Ισραήλ απέρριψε το αίτημα Νετανιάχου για διακοπή της δίκης του για διαφθορά
Ο ΠΟΥ μετέφερε, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ιατρικά εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας
Το μυστήριο με τα 400 κιλά ουρανίου του Ιράν-Θάφτηκαν στο Φορντό ή μεταφέρθηκαν πριν τους βομβαρδισμούς;
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός προειδοποιεί για νομικές συνέπειες σχετικά με το Budapest Pride
Μετά τις αμυντικές δαπάνες, οι δασμοί-Πόσο μακριά θα φτάσουν οι Βρυξέλλες για να κατευνάσουν τον Τραμπ
Αποφοίτησε από το Λύκειο στα 11 της χρόνια-Η συναρπαστική ιστορία μιας χαρισματικής μικρής Γερμανίδας
Απορρίφθηκε το αίτημα Νετανιάχου για αναβολή της δίκης του για διαφθορά
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας έβαλε φωτιά σε συρμό του μετρό στη Σεούλ-Οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν
Απειλεί τις ΗΠΑ ο Χαμενεΐ«Καμία επιτυχία στις επιθέσεις, το πυρηνικό μας πρόγραμμα παραμένει άθικτο»