Κατασκευή drone από διδακτορικούς φοιτητές Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Διδακτορικοί φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας τις σημαντικές καινοτομίες και τα ερευνητικά αποτελέσματα, τα οποία παράγονται στο εργαστήριο του πανεπιστημίου τα τελευταία χρόνια  έχουν καταφέρει να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα πρωτοποριακό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο συγκεντρώνει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε ανάλογα αεροσκάφη.
 
Ο κυπριακής καταγωγής Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στράτος Στυλιανίδης, που συμμετέχει στην ομάδα έρευνας για την ανάπτυξη ενός ελληνικού drone πρωτοποριακής σχεδίασης, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα καθαρά eλληνικό προϊόν, ενώ όταν ξεκινήσει η παραγωγή του θα μετέχουν και δυο κυπριακές εταιρείες στο σχήμα. 
 
Ο Κύπριος Aντιπρύτανης του ΑΠΘ κατέχει το  χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και της Διά Βίου Εκπαίδευσης. Υπό την ιδιότητα του αυτή ήταν ο κύριος ομιλητής σε συνέδριο που οργάνωσε το λύκειο από το οποίο αποφοίτησε, το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου  Γ’ Πάφου.
 
Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος διαθέτει μεγάλη αυτονομία, αφού μπορεί να βρίσκεται στον αέρα έως και 16 ώρες, ενώ έχουν αναπτυχθεί σχεδιαστικές καινοτομίες, όπως η  κάθετη προσγείωση και απογείωση, με σταθερή πτέρυγα, και ευφάνταστο σχεδιασμό , οι οποίες προσφέρουν υψηλές πτητικές αποδόσεις και ευκολία στη χρήση.
 
Θέμα του συνεδρίου ήταν οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία, καθώς και η συμβολή των προγραμμάτων στην εκπλήρωση της ευρωπαϊκής ιδέας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αφαίρεσε σχεδόν όλες τις ταινίες με ιστορίες Παλαιστινίων δημιουργών το Netflix-Πλήθος αντιδράσεων
Η ακρόαση μουσικής μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση από χειρουργική επέμβαση
ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακή η νέα δοκιμαστική πτήση του γιγαντιαίου Starship του Έλον Μασκ
Οδηγία Κομισιόν για πιο εύχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές-Τι αλλάζει από τις 28 Δεκεμβρίου
Ανήλικες συνευρίσκονται με αγνώστους και «χάνουν» όσες μείνουν έγκυοι-Ανησυχία για το challenge
Κάθε τρία δευτερόλεπτα νοσεί κάποιος στον κόσμο με άνοια
Τι ισχύει και φέτος με την αλλαγή ώρας-Πότε ξεκινά η χειμερινή
Η επιλογή που μπορεί να «σώσει» την υγεία της μπαταρίας του iPhone
Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή